Rafa: - Gerrard snart tilbake i toppform

Rafael Benitez tror at Steven Gerrard snart er tilbake i toppform, etter en liten downperiode og skadeproblemer.

Mange har påpekt at Steven Gerrard ikke har vært på sitt sedvanlige beste den siste tiden, men manager Rafael Benitez føler seg trygg på at kapteinen snart er tilbake med sine maktdemonstrasjoner på fotballbanen. Den helhjertede innsatsen som alltid har kjennetegnet hans spill, og som han har blitt viden kjent for.

- Vi vet alle at Gerrard har slitt med noen skadeproblemer. Han er skadefri nå, og trener sammen med resten av laget. Jeg håper at han er tilbake til sitt gamle jeg i løpet av en uke eller to. Han vil med sikkerhet komme tilbake i samme form som han var i under sommerkampene, sier Benitez i dag.

Gerrard begynte som kjent sesongen som en rakett, og gjorde blant annet syv mål i kvalifiseringskampene til Champions League. Selv om han ikke er 100% i form for tiden, så vet Benitez at scouseren har stor innflytelse på lagets spill.

- Steven er så god at han kan score både ett, to og tre mål i en kamp uten at han er i toppform. Han kan være banens beste spiller, uten å være på topp. Det er bare normalt, ettersom han er så god en spiller, skryter spanjolen.

Liverpool kan trenge ett mål eller to fra midtbanen mot Birmingham i morgen, etter at man står bokført med fattige ett mål på fire ligakamper.

- Systemet er ikke det essensielle. Spørsmålet er om spillerne går til verket med en offensiv eller defensiv mentalitet. For oss er Birmingham-kampen en mulighet til å score mål og vinne kampen. Det er viktig for en manager at laget hans skaper sjanser, og som regel har vi gjort det. Det er bare et tidsspørsmål før vi scorer jevnt og trutt igjen. Det kommer til å skje, slår Rafa bombastisk fast.

- Du ønsker å score mer enn ett mål, men samtidig ønsker vi å være like solide i forsvar som vi har vært. Som jeg har sagt før, er det viktig å finne den rette balansen mellom forsvar og angrep.

Selv om hans lag er 12 poeng bak Chelsea allerede nå, er Benitez fortsatt optimist.

- Hvorfor bekymre seg for avstanden til teten i september? Det er alt for tidlig å snakke om at ligamesterskapet er avgjort. Vi har spilt færre kamper enn dem, og kan redusere avstanden.

Om Real Madrid-ryktene uttalte Benitez følgende i dag: - Jeg trenger ikke å gå til noen annen klubb. Jeg ønsker å vinne trofeer her. Vi har sultne spillere med stor selvtillit, som kan slå hvem som helst.