Rafa: - Hvordan kan Chelsea være best?

Rafael Benítez gjør et lite unntak fra sin egen regel om ikke å snakke om andre lag. Chris Kirkland satser på å bli Englands nummer en.

På spørsmål om Chelsea er verdens beste lag, svarer Rafael Benitez på følgende måte:

- Spør du meg, spilte Arsenal mye bedre fotball for to, tre år siden. De vant kampene sine samtidig som de spilte underholdende fotball.

Liverpools manager er litt usikker på hva som skal til for å få statusen «best i verden», men faller ned på at det må være de to kriteriene han nettopp nevnte, nemlig å vinne kamper og å spille underholdende fotball.

Når han først er inne på lag han regner som bedre enn Chelsea, har han flere navn på lager.

- Barcelona og AC Milan spiller også mye bedre fotball. De skaper underholdning, og de vinner kampene sine. Så hvordan kan noen si at Chelsea er verdens beste lag? spør Rafa, i det som må regnes som et sjeldent stikk til rivalen Jose Mourinho, som selv driver den sporten til stadighet.

Jose Mourinho og Rafael Benitez under onsdagens kamp.

Dårlig uttelling
Derimot finnes det andre, mer sympatiske folk i Chelsea-leiren, skal vi tro Liverpool-trener Alex Miller.

- Da jeg snakket med Chelseas trener Steve Clarke før onsdagens kamp, sa han at han føler vi har dominert mange av kampene våre uten å få uttelling for det. Akkurat det er hva vi trenger å rette på, sier Miller.

Han har ikke noe fasitsvar på hvordan Liverpool skal klare å øke målraten sin, men i tillegg til at det er nødvendig med flere innlegg foran mål, som Rafael Benítez innrømte i går, nevner han viktigheten av å få flere spillere inn i boksen.

Det får merseysiderne muligheten til å utbedre allerede i morgen: Del to av Mestermøtet går av stabelen på Anfield klokka 17 søndag.

Kampklar «Kirky»
Liverpool-keeper Chris Kirkland (bildet), som er utlånt til West Bromwich, er overrasket over at han allerede er tilbake i landslagsvarmen.

- Jeg forventet ikke å bli kalt inn så raskt, jeg forventet det overhodet ikke. Før sesongen startet, var ikke VM i tankene mine i det hele tatt, sier han.

Men når han først er inne i diskusjonen foran neste års sluttspill i Tyskland, akter han å gjøre maksimalt ut av situasjonen.

- Jeg må jo tenke at jeg kan bli nummer en, ellers er det ingen vits. Men Paul Robinson har gjort det bra, så det blir vanskelig å fravriste ham posisjonen, innrømmer 24 år gamle «Kirky».