Rafa: - Ikke synd på unggutta

Rafael Benitez har ikke noe problem med å vrake de spillerne som har skaffet klubben semifinale. Gamle keeperkjente på Anfield i kveld, hvor Watfords manager har dårlige erfaringer.

Baros & Co klare for kamp

Rafael Benitez og Liverpool mener det er viktig å kvalifisere seg for finalen i Carling Cup, og manageren ventes å sende ut sitt tyngste skyts i kveldens hjemmekamp mot Watford.  De røde har tidligere i turneringen slått ut Millwall, Middlesbrough og Tottenham ved å bruke bortimot et reservelag bestående i stor grad av unge spillere, og mange trodde nok at unggutta ville få fornyet tillit mot 1.divisisjonslaget fra London.  Rafa synes imidlertid ikke at klubbens yngre spillere har noen grunn til å beklage seg:  - Det er et trofé å spille om her, og som vi ønsker å vinne.  Jeg synes ikke det er urettferdig overfor unggutta og det var ingen vanskelig avgjørelse å ta.

- De vil gjerne spille på førstelaget hver uke, og ikke bare i Carling Cup, men de vet at vi har mange erfarne spillere.  Carling Cup er også viktig for dem, slik det er for alle i klubben.  Dette er en semifinale, og det er viktig for oss.

- Vi har gjort det bra tidligere ved å benytte unge spillere, men da det ikke ble noen kamp mot Burnley i FA-Cupen på fredag vet vi at det er to kamper denne uka og at det er nok tid mellom dem for de rutinerne spillerne å komme seg igjen.

- Våre seniorspillere har nå hatt muligheten til å hvile, slik at vi kan bruke dem mot Watford.  Min tanke er at vi kan prøve å få et godt resultat mot Watford i den første kampen, og så kan vi benytte unggutta i returen.

 

Sami Hyypiä er syk og Mauricio Pellegrino ikke vurdert som kampklar, slik at Jamie Carragher vil få en ny partner i midtforsvaret.  Trolig blir det Djimi Traore, og at Stephen Warnock får en ny sjanse på venstrebacken.  Av de ferskeste spillerne er det bare Darren Potter som er med i troppen, mens det er ventet at Milan Baros vil være tilbake etter skade og enten Neil Mellor eller Florent Sinama-Pongolle vil være tsjekkerens angrepspartner.

 

Avspark i kveld er kl 21.00, og kampen sendes bl.a. på TV3 i Norge, samt Viasat Sport1 i Norge, Sverige og Danmark.  Vi følger hvert spark her på liverpool.no, med hurtige rapporter og spillervurdering.  Du kan også få med deg alt det viktige ved å abonnere på vår SMS-tjeneste.

 

Paul Jones tilbake

Det vil bli gjensyn med gamle kjente på Anfield i kveld.  Det gjelder også i forhold til Ligacupen, eller Carling Cup som sponsorpenger nå har døpt denne tradisjonsrike turneringen.  I mål for Watford vil være Paul Jones, som spilte to ligakamper for Liverpool forrige sesong.  En skadekrise gjorde at den opprinnelig røde supporteren ble hentet på lån fra Southampton.  Nå er waliseren utlånt fra Wolverhampton, og har en avtale som gjør at han vil være på Vicarage Road til returen i semifinalen er spilt.

Jones kom til Watford etter at Richard Lee ble skadet.  Førstekeeperen fra forrige sesong, 40-årige Alec Chamberlain, fungerer nå først og fremst som trener i klubben, men vil ventelig være innbytter på Anfield.  Chamberlain har også en fortid i Liverpool FC, og satt på benken da de røde slo Bolton i finalen i Ligacupen i 1995.

Manageren til Watford, Ray Lewington, har ikke like gode erfaringer med Liverpool FC.  Den energiske midtbanekjempen var spillende manager for Fulham i den samme turneringen i 1986-87.  I en 2.runde spilt over to kamper vant Liverpool hjemmeoppgjøret med 10-0.

I årets Carling Cup har imidlertid Watford vist imponerende takter ved å slå ut Southampton med 5-2 og Portsmouth med 3-0 på veien mot semifinalen.  Sist helg var de også nær ved å sette utenfor Fulham i FA-Cupen, men foran eget publikum endte kampen 1-1.  – Vi reiser til Liverpool for å kjempe, sier Lewington foran kveldens kamp.  - Vi skal spille mot et av de beste lagene i Storbritannia, men vi har ingen planer om å prøve å gjemme oss.  Vi har tro på oss selv.  Det er ingen tvil om hvem som er favoritter, men vi vil gjøre det vi kan for å skaffe oss et godt utgangspunkt til returkampen.

Det er ventet at Watford vil starte med en 4-5-1 formasjon, og hvor lagets toppscorer og tidligere Lillestrøm-spiller Heidar Helguson vil være ensom spiss.