Rafa: - Jeg ville ha Owen

Rafael Benitez insisterer i dag på at han ønsket å hente Michael Owen til Anfield, men ønsket ikke at det skulle skje på bekostning av Djibril Cisse.

Rafael Benitez har i dag tilbakevist påstander om at han ikke ønsket å bringe Michael Owen tilbake til Anfield. På dagen da Owen offisielt ble presentert som Newcastle-spiller, innrømmer Rafa at de røde ikke kunne betale £16M for en spiller de solgte for halve prisen for ett år siden. Det var det som til slutt felte Owens overgang til Liverpool.

- Vi prøvde helt til siste slutt å hente Michael Owen til Anfield. Vi ringte han til og med i går formiddag. Men det ble umulig for oss til slutt, forteller manageren.

- Vi snakket med Real Madrid, og de stod steilt på £16M. Vi kunne ikke bruke så mye penger på en spiller vi solgte for £8M. Vi må tenke på klubben fremfor spilleren i en slik situasjon. Real Madrid la et stort press på Michael for å få han til å gå til Newcastle, fordi de trengte penger for å kjøpe Sergio Ramos. Jeg håpet at Michael ville si nei til Newcastle, for da kunne vi kanskje ha fått utrettet noe, avslører Rafa.

Benitez setter nå sin lit til spissene som allerede er i klubben, inkludert Djibril Cisse, som har sett mange spekulasjoner om sin fremtid på trykk de siste dagene.

- Hver gang jeg ble spurt om Owen, måtte jeg vise respekt overfor de spissene vi allerede har i klubben. Vi mottok bud på Cisse, blant annet låneforespørsler. Vi planla aldri å selge Cisse, men når Real Madrid fortalte oss at de skulle ha £16M for Owen måtte vi vurdere alle alternativer. Vi hadde klubber på hånden som var interesserte i Djibril, men vi gjorde det klart for dem at vi ønsket å beholde han.

- Jeg liker Cisse. Han er spillertypen vi trenger for å score mange mål, noe han beviste i supercupfinalen. Vi ønsket aldri å selge han, og derfor sa vi også nei til de som spurte. Jeg mente vi trengte å bringe Michael Owen til klubben fordi Neil Mellor er langtidsskadd, og noen klubber er interessert i å hente han på lån når han er skadefri igjen. Vi trenger ulike spisstyper i klubben, og hadde vi hatt Michael Owen, Florent Sinama-Pongolle, Fernando Morientes, Peter Crouch og Djibril Cisse, ville det gitt oss flust med alternativer på topp, uttaler Benitez.