Rafa jobber hardt for scoringer

Rafael Benitez forsikrer alle røde om at han jobber hardt for å få slutt på måltørken. Morientes gjentar sitt løfte. Milepæl for Carra.

Rafael Benitez sier til liverpoolfc.tv i dag at han sammen med sin stab jobber hardt for å finne årsaken til Liverpools måltørke i ligaen. De røde reiser som kjent til Birmingham på lørdag, med bare ett scoret mål så langt i bagasjen. Manageren finner dette merkelig, ettersom målene rant inn under preseason-kampene.

- Vi analyser kampene for å finne ut hvorfor vi ikke gjør mål. Vi gjorde 25 mål i sommerkampene, så jeg føler meg trygg på at det bare er et tidsspørsmål før det løsner i ligaen også, uttaler spanjolen i dag.

- Vi jobber hardt med midtbanespillerne og spissene for å forbedre statistikken. Vi spilte god fotball og scoret hyppig i sommer, så det er ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det samme i ligaen. Jeg er godt fornøyd med forsvarsspillet, men ville ha vært lykkeligere om vi hadde funnet nettmaskene oftere i andre enden av banen. Vi jobber med saken, legger han til.

En ting er i alle fall sikkert. Manageren ønsker en langt bedre forestilling fra de røde på St Andrews enn i fjor, da man tapte 2-0 i en begredelig kamp sett med Liverpool-øyne.

- Vi har dårlige minner fra kampene mot Birmingham i fjor. De vant begge kampene mot oss, og viste at de er et godt lag. Vi vet det blir en fysisk tøff kamp, men spillerne mine vil være klare for det som venter dem. Jeg er sikker på at vi vil spille mye bedre enn vi gjorde i tilsvarende kamp i fjor.

- Vi har en sterkere tropp, og er vanskeligere å slå nå. Dersom vi beholder konsentrasjonen i tillegg, slik som vi har gjort til nå, vil de andre lagene få store problemer med å gjøre mål mot oss. Vi må bare finne veien til nettmaskene selv nå.

Rafa: - Fotballen i Premier League er fortsatt attraktiv
Færre tilskuere på tribunene gjør at debatten omkring fotballen som blir servert i Premier League raser på øyriket. Liverpools manager insisterer imidlertid på at kampene er like underholdende og attraktive som før, selv etter at hans eget lag har vært involvert i flere målløse kamper.

Benitez insisterer på at han alltid forbereder sitt lag med tanke på å vinne kampene, og er ikke med på teorien om at lagene nå heller satser på å unngå nederlag enn å kapre tre poeng.

- Det er for tidlig å komme med slike bastante konklusjoner. Det er tidlig i sesongen, og lagene vil bli bedre etter hvert. Nå i starten ønsker alle å vinne, uten å slippe inn mål, men jeg tror snart at kampene blir mer åpne igjen. Jeg mener at Premier League fortsatt er en spennende liga – en god liga med en god atmosfære, sier Liverpool-manageren.

- Det viktigste er alltid å vinne kampene, men jeg sier som vanlig at vi ønsker å vinne ved å spille så bra som mulig. Legger du opp til at laget ditt skal spille godt og underholde, vil man også ha større sjanser til å vinne, slår han fast.

Morientes gjentar sitt løfte
Fernando Morientes ser ut til å ha blitt kvitt strekkskaden sin i tide til å bli inkludert i troppen til kampen mot Birmingham på lørdag. I dag gjentar spanjolen sitt løfte fra tidligere i sommer, om at han skal gjøre en bedre figur i den røde trøya denne sesongen enn i fjor.

Morientes er fullt klar over at han ikke har gjort så mange mål som har blitt forventet av han, ei heller spilt så bra som de fleste hadde håpet, etter overgangen fra Real Madrid i januar.

- Jeg har ikke gjort så mange mål som jeg skulle ha ønsket ennå, men jeg er sikker på at det vil endre seg. Fjorårssesongen var litt merkelig, ettersom jeg ikke kunne spille i Champions League for klubben. Jeg spilte i ligaen i helgene, men var ute av laget i midtuka fordi jeg ikke var spilleberettiget. Det var vanskelig å finne rytmen, slår han fast.

- Det tok også lenger tid enn jeg hadde ventet å venne seg til den fysiske fotballen i Premier League. Du får ikke tid med ballen i det hele tatt her, før noen er over deg og sparker deg i hælene. Det er veldig ulikt det jeg er vant med fra før i karrieren, men jeg mener at jeg nå er bedre tilpasset dette, og jeg ser virkelig frem til utfordringen som ligger foran meg.

- Jeg har alltid tatt alle utfordringer på strak arm så langt i karrieren, og det akter jeg å gjøre her i Liverpool også. Jeg tror jeg har mye å tilby denne klubben. Jeg har ikke spilt opp mot mitt beste så ofte som jeg hadde ønsket, men det kommer, forsikrer han.

Carra blant topp 30
Jamie Carragher er den spilleren som har vært lengst i klubben i dagens Liverpool-tropp, og om han spiller mot Birmingham på lørdag, vil han også bli å finne på topp 30-listen over de som har flest kamper for Liverpool. På St Andrews vil han spille sin kamp nummer 371 for de røde.

Carraghers kamper fordeler seg på 259 i ligaen, 18 i FA-cupen, 22 i ligacupen og 71 i europacupene. I tillegg har han en Charity Shield-kamp. Midtstopperen står bokført med tre scoringer på disse kampene. Med 371 kamper vil scouseren komme likt med Ephraim Longworth, som i dag er nummer 30 på lista. For å komme blant topp 20 må Carra ha 54 kamper til.