Rafa lar seg ikke forstyrre av trekningen

Mens hele Merseyside syder av forventninger og konspirasjonsteorier i forbindelse med morgendagens mesterligatrekning, tar Rafa Benitez oppstyret med stoisk ro. Han velger heller å fokusere på returkampen.

Mens oppstyret rundt morgendagens Champions League-trekning raser over Merseyside, og spesielt i den blå leiren, tar Liverpool-manager Rafael Benitez det hele med knusende ro. Han lar seg overhodet ikke rive med i spekulasjonene rundt trekningen, og velger i stedet kun å fokusere på neste kamp.

- Alt jeg tenker på nå er å komme helskinnet gjennom den andre kampen mot Kaunas. I fotball må du ha respekt for dine motstandere, og det betyr å ta en kamp om gangen. Jeg er klar over at trekningen for 3.kvalifiseringsrunde finner sted i morgen, men først må vi være sikker på at vi er skikkelig forberedt til returmøtet med Kaunas. Det er dette som betyr noe nå, og dermed fokuserer vi kun på det fram til kampen er overstått, uttaler spanjolen.

Westerveld med tro på Reina
Tidligere Liverpool-keeper Sander Westerveld er tilbake i Premier League med Portsmouth, og i den forbindelse uttaler han at han har stor tro på den nåværende sisteskansen på Anfield, Jose Reina. Westerveld har jo selv spilt i Spania de siste årene, og har derfor sett på nært hold hva den nye Liverpool-keeperen står for. Blant annet reddet han sju ut av ni straffespark som ble dømt mot Villareal i fjor.

- I Spania tror jeg nesten alle forbinder Jose Reinas navn med straffespark. Jeg tror han reddet sju av ni straffespark i fjor. Han er fantastisk til å redde forsøk fra ellevemeteren. Det var også imponerende å se hvordan han sto frem med viktige redninger på de rette tidspunktene. Jeg husker en av våre kamper mot Villareal, hvor jeg var skadd og ikke spilte. Vi lå under 1-0 og fikk straffe da vi presset som verst. Reina reddet selvfølgelig.

- Villareal vant også Intertoto-cupfinalen mot Atletico Madrid på straffespark i fjor. Jeg tror Reina reddet fire straffespark da! Ellers er han kjapp ut fra streken, og er den typen keeper som går for å ta ned høye baller i feltet. Han er også svært rask til å sette i gang angrep. Mot oss fanget han en høy ball, og nesten umiddelbart kastet han den over midtlinjen, noe som ga hans lag en stor sjanse som de omsatte i mål.

- Å være så rask til å distribuere ballen har alt å si i dagens fotball. Reina er også en meget sikker keeper, som ofte gjør flotte redninger. Men han gjør aldri ting unødvendig vanskelig eller spektakulært.

Westerveld tror også det faktum at det er mange andre spanske spillere i klubben fra før, vil gjøre overgangen fra La Liga lettere. – Når du kommer til en så stor klubb som Liverpool vil du føle presset med en gang. Er du alene om å måtte tilvenne deg den engelske stilen da, er det ikke lett. Han må raskt venne seg til å få spillertyper som Duncan Ferguson inn i kroppen i luftdueller. I England må du følge både ballen og motstanderen samtidig. Men dette vil Reina lære kjapt, og jeg tror han vil finne seg til rette like raskt som Xabi Alonso, slår Westerveld fast.

Ny bot for Diouf
Tidligere Liverpool-spiss El-Hadji Diouf har nok en gang blitt bøtelagt. Senegaleseren slipper imidlertid unna med et forelegg på £100 for ikke å ha betalt TV-lisensen! I tillegg må han betale £50 i omkostninger. Kontrollen skal ha funnet sted mens den omstridte afrikaneren ennå spilte for Liverpool.