Rafa: - Lett å hente Sissoko

Rafael Benitez forteller om hvordan han sikret seg Momo Sissoko foran nesen på kveldens motstander Everton. Snarlig avklaring angående krangel i kampen mot Newcastle.

Angriper som ble midtbanespiller
Momo Sissoko syntes å være på vei til Everton i sommer, helt inntil Rafael Benitez fikk nyss om at hans tidligere spiller i Valencia var tilgjengelig.  Liverpools manager erkjenner at det ikke var noe problem å sikre seg spilleren som vil ha hjemmepublikummet i mot seg på Goodison Park i kveld.

- Vi hadde en stor fordel i forhold til Everton siden jeg kjente spilleren.  Han hadde arbeidet sammen med oss i Valencia og han hadde gode minner fra det å vinne trofeer der, sier Rafa.

Benitez sier at den tidligere angriperen ble midtbanespiller nærmest ved en tilfeldighet: - Vi manglet midtbanespillere under en pre-season tur og bestemte oss for å prøve ham i den posisjonen.  Da vi så hvor god han var ble vi både overrasket og oppglødde, så vi begynte arbeidet med å omskolere ham til en midtbanespiller.  Han har enda et stykke igjen før vi kan kalle ham det, men han vet hva vi mener om han og hva han må gjøre for å bli sett på i samme lys som Xabi Alonso og Steven Gerrard.

- Han er en ulik spiller i forhold til hva vi hadde forrige sesong.  Med Sissoko foran forsvaret, med sin løping, sine taklinger og evne til å vinne ballen slipper vi inn færre mål, i tillegg til at Alonso og Gerrard kan spille mer offensivt og være med på kontringer.

- For hver kamp blir han bedre.  Om to år vil han ha mye mer erfaring og være en nøkkelspiller for oss.  Når Sissoko er bedre taktisk vil han være viktig fordi han har utrolig med energi.  Han løper 12 kilometer hver kamp, og det er mye siden de fleste spillerne gjør mellom åtte og 10.


Frykt for Gerrard suspensjon
FA vil i dag studere rapporten til Mark Halsey etter mandagens møte mot Newcastle.  Engelsk media mener at det kan bli aktuelt å straffe Steven Gerrard, etter at kapteinen syntes å gripe Alan Shearer rundt nakken i tumultene som fulgte i etterkant av taklingen som ga Lee Bowyer direkte rødt kort.  Fotballforbundet har mulighet til å gi straff for hendelser som dommeren ikke har fått med seg.  Dersom Gerrard skal bli straffet må FA anklage ham innen i morgen, og gjennomgå saken på fredag.