Rafa lovpriser Carra

Benitez lovpriser i dag Jamie Carragher, og mener det var viktig at stopperen fikk en pause nå. Manageren håper at Kewell får mest mulig spilletid med Australia. Perrin lider valgets kvaler. Ny dato for reservelagskamp.

Rafael Benitez lovpriser i dag Jamie Carragher, som har spilt med sterke smerter i ankelen de siste to månedene. Scouseren fikk en injeksjon onsdag kveld, i et forsøk på å kurere problemene han har slitt med siden bortekampen mot Tottenham 10.september. Spilleren selv forventer nå å være spilleklar til møtet med Porstmouth om en drøy uke. Englands landskamp mot Argentina i helgen går han imidlertid glipp av.

- Carra har slitt med ankelen i en tid nå, og nå ville vi prøve å beskytte han litt. Han er en modig spiller, som aldri ønsker å forlate banen. Han ønsker å spille i alle kamper. Det siste vi ønsket nå, var at han skulle delta i en uviktig privatlandskamp. Det kunne betydd at vi måtte klare oss uten hans tjenester for en lengre periode, slår Benitez fast.

- Nå kan han forberede seg til vår neste kamp, sammen med de andre spillerne som ikke er på landslagsoppdrag. Han har de egenskapene du ønsker som manager, og det gjør han til en viktig spiller for oss.

Benitez tror ikke det faktum at Carragher nå trakk seg fra landslagsspill får noen betydning for han når VM-troppen skal tas ut til sommeren.

- Jeg liker ikke å snakke for mye om individuelle spillere, men Carra leverer alltid varene. Jeg har stor tillit til han. Han kan gjøre feil, som alle spillere, men de er sjeldne. Dersom en manager ønsker en spiller for VM, når du ikke har råd til å gjøre mange feil fordi det skal spilles så mange kamper på så kort tid, er han en ideal-spiller. Jeg er sikker på at han vil være på plass i Tyskland.

Etter å ha holdt nullen for sjuende gang denne sesongen mot Aston Villa, føler Benitez at forsvaret har blitt en solid plattform for resten av laget.

- Spillerne kjenner hverandre mye bedre enn i fjor. De er komfortable med systemet, og spillerne rundt seg. Når jeg blir fortalt at vi holdt nullen i like mange kamper i hele fjor, som vi har gjort til nå, gir det meg selvtillit. Nå må vi konsentrere oss om å score flere mål, og bli flinkere til å ta vare på sjansene våre. Vi er sterkere bak en noen gang, og vi kan vinne flere kamper.

Glad Harry får kamptrening
I tillegg til de engelske og spanske landslagsspillerne er John Arne Riise og Harry Kewell som kjent opptatt med landskamper i morgen. Manageren frykter ikke for Kewells helse, trass i et dårlig treningsgrunnlag. Han tror heller kampene mot Uruguay vil gagne australieren.

- Jeg er glad for at Harry spiller for Australia, ettersom jeg ønsker at han skal få mer kamptrening, sier Benitez til Liverpool Echo.

Mbesuma eller Karadas mot Liverpool?
Lokale medier i Portsmouth skriver at Collins Mbesuma kommer til å starte sin første kamp for Porstmouth på Anfield om en drøy uke. Zambieren har bare spilt 29 minutter førstelagsfotball for Fratton Park-klubben på tre måneder, men nå mener manager Alain Perrin at £1.5M-spissen er i god nok form til å slippe til fra start. Den eneste andre muligheten Pompey har på topp skal være Azar Karadas, etter at den tidligere Brann-spilleren nå skal ha ristet av seg en lårstrekk som har holdt han ute av spill siden september. Perrin skal nå utelukke at trioen Dario Silva, Lomana LuaLua og Svetoslav Todorov er i stand til å starte kampen om åtte dager. Han mener at Silva og Todorov vil være for slitne etter spill for sine landslag onsdagen i forkant, mens franskmannen tror at LuaLua bare vil hode i en omgang etter å ha blitt frisk av malaria. Ivica Mornar er også frisk igjen, og kan være i troppen til Porstmouth for første gang siden august.

- Både Karadas og Mbesuma er klare for spill. Jeg vil se på trening hvem som utmerker seg mest. En av dem vil starte kampen. Det vil stå mellom de to, bekrefter Perrin.

Ny dato for reservelagskamp
Reservelagskampen borte mot Aston Villa, som ble utsatt på grunn av overvann på Walsall sin bane på tirsdag, har nå fått ny dato. Den vil nå bli spilt på Villa Park den 25.april 2006, og blir dermed reservenes siste kamp for sesongen.