Rafa og Riise jubilerer mot City

Lørdag leder Rafael Benitez Liverpool for 50. gang i ligaen. Samtidig kan John Arne Riise gjøre sin ligakamp nummer 150. Nye spillere linkes. Hutchison forlater Millwall. Istanbul-heltene skal hylles i London.

Med Champions League-avansement vel i havn, rettes nå fokuset mot ligaen, og Liverpools viktige bortekamp på City of Manchester Stadium på lørdag. Dette er det 150. møtet mellom Liverpool og Manchester City, når man tar alle turneringer i betraktning. Det blir også Rafael Benitez sin 50.ligakamp som manager for Anfield-klubben, mens John Arne Riise kan gjøre sin ligakamp nummer 150 etter at han kom til Merseyside.

Manchester City kan se tilbake på sin beste start på en Premier League-sesong noensinne, og vil helt sikkert satse på å gjøre livet surt for jubilanten Benitez. I fjor vant som kjent de lyseblå 1-0 over de røde i det tilsvarende oppgjøret, etter en scoring av Kiki Musampa.

Liverpool er på sin side nå ubeseirede i fem kamper på rad, og fire av disse har endt med seier. De har heller ikke sluppet inn mål på disse kampene. Dersom de vinner i Eastlands på lørdag, vil det være første gang de vinner fire ligakamper på rad siden april 2003.

Liverpool har også bare tapt to av sine siste åtte kamper på bortebane mot Manchester City. De to lagene har aldri spilt målløst etter at Premier League ble opprettet. Kampen kan bety gjensyn med gamle røde helter som David James og Robbie Fowler, selv om sistnevnte har fått svært lite spilletid grunnet skader denne sesongen.

Alan Wiley fra Burntwood i Staffordshire er kampens dommer.

Pienaar og Di Vaio
Den sør-afrikanske midtbanespilleren Steven Pienaar kommer trolig til å forlate Ajax, skal man tro hans agent Rob Moore. Han bekrefter at det har vært interesse for spilleren som står uten kontrakt til sommeren både fra England, Italia, Spania og Tyskland. Liverpool er en av klubbene som har blitt linket til 23-åringen, som kan spille sentralt og på høyresiden av midtbanen.

Sky Sports sitt nettsted hevder at Liverpool vurderer et bud på Valencias Marco Di Vaio. Inter skal også være interesserte i å sikre seg spissen. Italieneren skal ønske seg vekk fra Mestalla, og Valencia vurderer å la han gå på lån over nyttår. 29-åringen med en fortid i Juventus skal i følge nettstedet stå på Rafa Benitez sin ønskeliste til jul.

Hutchison forlater Millwall
På en dag da Zak Whitbread går til Millwall på lån, kunngjør den tidligere Liverpool-spilleren Don Hutchison at han har blitt enig med London-klubben om å kansellere sin kontrakt. Midtbanespilleren forlater dermed The New Den på dagen, etter å ha tegnet på en korttidskontrakt i sommer. Hutchison har bare startet åtte kamper for Millwall, og lite spill for førstelaget er årsaken til at Hutch nå ville finne seg nye jaktmarker.

Liverpool til Westminster
Liverpools Champions League-helter skal feires for sin bragd i Istanbul i selveste House of Commons (Britenes ekvivalent til Stortinget). Laget vil være æresgjester der under en mottakelse den 5.desember. Altså dagen før Champions League-kampen mot Chelsea i London.

Liverpool blir dermed den aller første klubben fra sportens verden som blir slik heder til del. De engelske VM-vinnerne i rugby er også invitert, men for dem er det ikke fastsatt noen dato for mottakelsen ennå. Det er verdt å merke seg at Manchester United sitt treble-lag fra 1999 ikke bli slik ære til del.

- Dette er en mulighet til å beære en klubb som har oppnådd noe riktig spesielt, av ekstraordinær nasjonal betydning, uttaler en talsmann for Westminster.

Tapte en kvart million på Liverpool
En nordmann i 20-årene satset en kvart million kroner på at Liverpool skulle beseire Betis i onsdagens Champions League-kamp hos tippeselskapet Centrebet. Han tapte.

Centrebet opplyser i en pressemelding at selskapet får store spill på kamper i Champions League og Premier League, men at det er sjeldent at det er nordmenn som står bak slike kjempespill.

- Vi mottar ofte spill på flere hundretusener på kamper i Champions League, men som regel kommer disse fra andre steder enn i Skandinavia. Det vi ser på er hvor mye kunden kan vinne, og ikke hvor mye som satses. I dette tilfellet kunne kunden vinne rundt 430.000 kroner, og det er helt greit, sier pressesjef Frank Hansen i Centrebet.

Oddsen på Liverpool var på 1.75 og 1.72 da kunden satte innsatsen.

PS. Liverpool rangeres på 10. plass til å vinne Champions League, og har 15.00 i odds. Favoritt er Barcelona med 5.00 i odds. Laget er imidlertid knepne favoritter til å slå Manchester City i helgen. 2.50 er oddsen på rødtrøyene der.