Rafa: - Pellegrino er en vinner

I dag ble de rødes første signering i januar presentert. Benitez gjorde det helt klart at Pellegrino blir mer enn et cover for midtstopperne. – Pellegrino er en vinner og har mye å tilføre uttalte en fornøyd manager til pressen.

Liverpools første Argentiner, ja det første spillerkjøpet fra Sør-Amerika i det hele tatt, ble presentert på treningsfeltet Melwood i ettermiddag.

 

- Jøss, det er ikke noe back vi har kjøpt, mumlet en lokal pressemann på setet bak meg da den mørkhårete, slanke og høyvokste argentineren kom inn gjennom sidedøra. Pellegrino gjorde et godt inntrykk for de fremmøtte med sin rolige og avveide måten å snakke på – selv om det gikk via tolk.

 

- Jeg er her for å spille fotball. Liverpool har gitt meg en gylden mulighet i Premier League. Henvendelsen kom på det riktige tidspunktet i og med at jeg ikke lenger er fast på Valencia. På spørsmål om han forventet å få spille svarte han et klart ja. De fleste anså nok den 33 år gamle stopperen som rent cover for Carraghan og Hyypiä – spesielt ettersom Henchoz virker til å være på vei ut. På pressekonferansen gav både spilleren og manageren gav inntrykk av at Pellegrino vil bli gitt spilletid – mer spilletid enn de fleste forventer.

 

- Med all respekt for mine nye kollegaer, fortsatte Pellegrino; jeg er her for å spille fotball. Jeg vet kravene, jeg kjenner til forventningene i denne klubben, men jeg håper å vise meg frem som en god spiller på Anfield. - Jeg ønsker fortsatt å vinne trofeer på fotballbanen, la han ambisiøst til. Rafa er en god manager og han har kloke og genuine folkene rundt seg. Trening og oppladning og alle elementene rundt forberedelsene til kamp er svært viktig i dagens fotball. Med disse tingene på plass, slik som her i Liverpool, kan man vinne ting. Rafa opererer mye på samme måte som han gjorde det i Valencia. Rotering på laget er et av hans varemerker. Det er for å slippe trøtte bein etter jul. I Valencia spilte vi alltid best siste halvdel av sesongen, avsluttet Pellegrino på sin litt tilbakelente og rolig væremåten.

 

Da fotografene hadde fått sitt og Mauricio hadde forsvunnet fra podiet snakket Benitez uoppfordret videre om sitt ferskeste kjøp. En tydelig fornøyd manager smilte og la ikke akkurat vekk superlativene. – Se på ham. Han er en vinner, sa Rafa og pekte på spillerens rygg i det døra var i ferd med å trekke seg igjen. – Han har en suveren innstilling og den riktige mentaliteten til å gjøre det bra for oss. Husk på at det er en spiller som har vunnet trofeer i hjemlig liga, for Argentina, Barcelona og Valencia. Han vil bli et forbilde for mange. Benitez fortalte også en historie fra forhandlingene med spilleren og hans agent for å underbygge karakterens hans ytterligere.

 

- Vi snakket først om seks måneder frem til sommeren og la deretter til at vi kunne bygge inn en opsjon på en sesong til. Det endte det også opp med, men Pellegrino sa med en gang at det ikke var nødvendig. – Jeg vil spille meg frem til en ny kontrakt og vise meg fortjent til en sesong til gjennom arbeidet på treningsfeltet og i kamper for klubben.
Benitez dro også fornøyd på smilebåndet da han snakket om den første treningen argentineren hadde vært med på i dag. Briter er ikke kjent for å spare på stemmebåndet under trening eller kamp på fotballbanen. Mauricio lot seg imidlertid ikke imponere. – Han tok straks kommandoen og ropte og skrek til alle rundt seg, omtrent som han hadde vært her i 100 år, humret Rafa.

Da Pellegrino spilte under Benitez i Valencia hadde han en sentral rolle som den store organisatoren i forsvaret. – Mange sa han var manageren i klubben, på banen altså, forklarte Rafa.

 

Midtstopperen er ikke aktuell til kamp mot Watford, til det har tiden blitt for knapp. Til tross for å ha vært på ferie de ni siste dagene har han kjørt på for fullt med egentrening, men mangler fortsatt litt kamptrening og trent godt i åtte av feriedagene!

 

Mauricio har med seg sin lille familie til Merseyside. Han og hans kone har en liten gutt og forventer familieforøkelse i april.