Rafa satser på to strake borteseire

Rafael Benitez tar Liverpool til City of Manchester Stadium med forhåpninger om å hente Liverpools andre strake borteseier i ligaen. Pearce ville ha Crouch. Malbranque inn - Kewell ut? Rush vil trene Sør-Afrika.

Rafael Benitez tar sitt mannskap til City of Manchester Stadium i morgen i ett forsøk på å kapre den fjerde strake ligaseieren. Det skjer etter at man har sikret avansement i Champions League på bekostning av Real Betis. I fjor reiste Liverpool til Eastlands etter en imponerende seier over Juventus i Champions League, bare for å tape enda en bortekamp i ligaen. Nå håper manageren å bevise at den dårlige borteformen etter europacupkamper er en saga blott.

- Vi vinner flere kamper nå, og har mer selvtillit i ligaen, i tillegg til at vi gjør det bra i Champions League. Laget er sterkere, og det faktum at vi spiller bra fotball gir oss også mer tro på oss selv. Det viktigste som har skjedd denne sesongen er at vi har startet å spille bra i mer enn bare en turnering. Vi har gode resultater, men nå vil jeg se hvordan vi gjør det mot Manchester City. Vi må holde den gode formen gående, for snakk hjelper ingenting om du ikke gjør jobben ute på banen, sier spanjolen til Liverpools offisielle hjemmeside i dag.

- Vi er inne i en god kamprekke, med tre strake seire i ligaen, men vi må produsere flere slike resultater i fremtiden. Stabilitet er egenskapen vi strever for. Spillerne har mer selvtillit, men den klarer de kun å beholde ved å vinne. Resultatet mot Real Betis vil ha gjort oss enda tryggere på oss selv, ettersom vi igjen holdt nullen. Vi reiser nå til kampen mot Manchester City med en positiv innstilling. Vi er bedre og sterkere nå, med flere spillere som kan håndtere presset i to turneringer samtidig.



Pearce ville ha Crouch
Manchester City-manager Stuart Pearce har i forkant av møtet med Liverpool avslørt at også han prøvde å sikre seg Peter Crouch fra Southampton i sommer.

- Jeg kan se hvorfor folk ikke liker han. Han er ikke noe syn for guder, og han er ikke en silkemyk spiller. Men i fotball handler det ofte om å være en effektiv lagspiller. Etter min mening var han banens beste spiller mot Betis, så han må gjøre mye riktig, uttaler Pearce, som selv overvar kampen mot Betis i forkant av morgendagens møte.

- Han er i riktig aldersgruppe, og har de riktige egenskapene. Han er en engelsk landslagsspiller. Jeg var interessert i å kjøpe han i sommer, etter at vi solgte Shaun Wright-Phillips, men vi hadde ikke nok penger, avslører Pearce.

City-manageren tror det bare vil kreve et mål før Crouch putter ballen i nettet jevnt og trutt.

- Hva du må beundre med Crouch er at hvordan det enn går for han, så gjemmer han seg ikke. Han har vært kritisert både for England og Liverpool fordi han ikke har gjort mål, men han viser ingen tegn til bekymring og fortjener kreditt for det. Etter det jeg har hørt er han også en god gutt. Folk sier at han ikke har selvtillit, men han fortsetter ufortrødent videre, og så snart han scorer ett mål vil det komme flere. Jeg vil imidlertid mislike det sterkt om han scorer sitt første mål mot oss i morgen, og vi skal stoppe han selv om vi må bruke et par stiger, spøker City-manageren.

For City er Claudio Reyna usikker til morgendagens kamp, på grunn av en ankelskade. Joey Barton vil imidlertid være tilbake etter suspensjon. Trevor Sinclair er også på vei tilbake etter skade, og kan bli involvert i kampen.

- Vi håper at Claudio blir spilleklar i tide til Liverpool-kampen, selv om han har hatt et lite tilbakeslag, avslutter Pearce.

Malbranque inn – Kewell ut?
Flere nettsteder skriver i dag at Liverpool vurderer å hente Fulhams midtbanespiller Steed Malbranque til Anfield i januar. 26-åringen har også ved flere anledninger tidligere blitt linket til de røde. Samtidig blir Harry Kewell linket med en overgang til Aston Villa når transfervinduet åpner.

Rush vil trene Sør-Afrika
Enkelte nettsteder hevder i dag at Ian Rush er aktuell for jobben som landslagstrener for Sør-Afrika.

- Jeg er klar til å ta Sør-Afrika opp et nivå, uttaler Rush til Loosmores Sports Management, og sikter høyt. Waliseren tror nemlig han kan vinne VM i 2010 dersom han får jobbe med sør-afrikanerne over tid.

- Det vil kreve hard jobbing for å forbedre laget og få inn en vinnermentalitet. Men jeg vet mye om Sør-afrikansk fotball, og det finnes nok talent der ute til at landet kan bli det mest suksessrike i afrikansk fotballhistorie, siteres Rush.

Fotballforbundet i Sør-Afrika er ventet å kunngjøre hvem som blir den nye landslagstreneren i løpet av dagen i dag. Rush sitt navn er ikke forventet å stå øverst på ønskelisten.