Rafa skuffet over VM-tapet og dømmingen

Rafael Benitez la ikke skjul på at han var svært skuffet over både tapet og dømmingen, etter at Liverpool måtte nøye seg med sølv i klubb-VM. - Vi hadde fortjent å vinne denne kampen, sa han.

Liverpool klarte ikke å få hendene på det ene trofeet de aldri har vunnet denne gangen heller. Etter tidligere tap for Flamengo og Independiente, håpet man at alle gode ting skulle være tre mot Sao Paulo. Men trass i konstant press i store deler av kampen, klarte man aldri å svare på brasilianernes scoring midtveis i første omgang. Tre annulerte nettkjenninger og rop om straffespark i sluttminuttene, gjør at de røde reiser fra Japan med en sur bismak i munnen. Merseysiderne hadde også to forsøk i treverket.

- Vi har gjort alt vi kunne for å vinne. Vi hadde ballen i mål tre ganger, men oppgaven ble gjort vanskelig for oss. Dette er en viktig turnering, men oppgaven ble for tøff, slo en skuffet Rafael Benitez fast etter kampen.

Luis Garcia fikk sin scoring annulert fordi tre andre spillere var i offiside-posisjon. Sami Hyypiä hadde ballen i nettet, men Alonsos corner ble da dømt bak dødlinjen av linjemannen. Samme linjemann underkjente også Florent Sinama-Pongolles scoring for en veldig tvilsom offside på Garcia. I tillegg ropte de røde på straffe, da Harry Kewell ble stemplet i brystet i hektiske slutminutter.

Benitez mente hans mannskap hadde gitt alt for å bli verdensmestere, men at lykken ikke stod dem bi denne gangen.

- Vi gjorde alt riktig, men det er vanskelig når våre motstandere ikke slipper inn mål. Vi skapte mange sjanser, og burde ha hatt et straffespark. Vi tapte en viktig finale, men nå må vi konsentrere oss om oppgavene som venter i andre turneringer, slår han fast.

Manageren var stolt av spillerne sine, og følte at hans mannskap hadde fortjent å vinne klubb-VM. Han kunne imidlertid ikke skjule skuffelsen over noen av dommertrioens avgjørelser.

- Jeg må bare gratulere mine spillere, da vi hadde fortjent å vinne. Vi hadde 21 skudd og 17 cornere, og vi traff tverrliggeren to ganger. Vi hadde ballen i nettet tre ganger. Vi kunne ikke ha gjort mer for å vinne.

- Jeg er fornøyd med mye i denne kampen, og jeg er veldig fornøyd med mine spillere. Jeg kan ikke kreve mer fra dem. Jeg lurer på om det ikke burde ha vært rødt kort til Lugano, da han felte Gerrard. Jeg lurer også på hvorfor det ble lagt til bare tre minutter mot slutten av kampen. Det burde ha vært minst fem minutter.

- Vi vet at scoringen til Sinama-Pongolle burde ha vært godkjent. Jeg har prøvd å vise Sao Paulo respekt, da de er et godt lag, men vi fortjente å vinne denne kampen, da vi kontrollerte den fra ende til annen. Du ser normalt sett ikke lag fra Brasil forsvare seg på denne måten, avslutter Benitez.