Rafa skylder på manglende mål

Liverpools manager var tydelig svært skuffet etter sesongens andre liganederlag, og ytterligere tapt terreng opp til toppen av Premier Leage. Rafa sier vi må bli mer effektive foran mål.

Etter bare 14 poeng på de 11 siste ligakampene, og en ny tam forestilling på bortebane i ligaen droppet Rafa Benitez de dype analysene etter kampen. Begge målene var riktignok på grensa til offside. Dette var likevel en kamp hvor Liverpool selv må ta ansvar for utfallet. Rafa skyldet heller ikke på mannen i sort, men retter pekefingeren på effektiviteten foran kassa. Han sier lite om hvorfor Liverpool sliter med disse problemene.

- Vi kontrollerte første omgang. Det eneste problemet var at de scoret og ledet 1-0 ved pause. Jeg synes vi spilte veldig bra i andre omgang. Den beste spilleren på banen var Fulhams innbyttede målvakt.

- Problemet vårt er at vi ikke scorer nok mål. Hvis du ikke scorer nok mål og samtidig slipper inn vil du tape fotballkamper.

Etter å ha solgt våre to siste toppscorere i ligaen, Michael Owen og Milan Baros er de fleste enige at vi mangler målfarlige spisser. Vi mangler en rå goalgetter som enten med sin fart, teknikk eller ekstrem målteft kan vinne jevne kamper og putte rundt 20 ligamål i sesongen. Til tross for å ha stor bredde i stallen har vi ingen som passer som hånd i hanske til en slik beskrivelse. Kanskje litt urettferdig å trekke inn Owen, som var på vei ut samtidig som Rafa kom inn. Men det er likevel et faktum at Rafa på halvannet år i sjefstolen har kjøpt inn Morientes og Crouch og har prioritert andre kvaliteter enn typiske goalgetteregenskaper. Det ligger garantert velbegrunnende argumenter bak ethvert kjøp manageren har gjort. Han er kjent for å være grundig forberedt i enhver situasjon og har også hatt en plan på transfermarkedet.

Det glapp en spiller eller to rett før transfervinduet ble lukket. Det kan ha kostet dyrt, og kan ikke skyldes Rafas. Han styrer ikke pengesekken. Utfordringen blir likevel å få laget til å fungere slik han har tenkt det – med de spillerne han har handlet inn på de ulike plassene. Ikke minst de som spiller på topp. Måltørken og poengkrisen på Anfield må løses raskest mulig. Topplagene stikker i fra og allerede i oktober har vi havnet i en posisjon hvor det bare er å sette en stor gul strek rundt 4. plassen og håpe at vi skal klare å snike oss inn blant de fire beste i mai.