Rafa syns stallen er for dårlig

Les hva manageren mener er sesongens beste og verste kamper, samt hvilke spillere han syns fortjener ekstra ros. Josemi på banen igjen?

Heller ikke før sesongens siste ligakamp akter Rafael Benitez å unnskylde seg og sitt lag for den svake innsatsen i serien. I stedet sier han rett ut at Liverpool har vært for dårlig.

- Det er tydelig at vi ikke har hatt sterk nok stall til å konkurrere i fire turneringer denne sesongen. At vi kun har vunnet to av kampene etter Champions League-spill, forteller alt, mener manageren, som innser at spillerne til tider kan ha hatt hodene sine helt andre steder enn de burde.

Av andre problemer som må tas tak i foran neste sesong, nevner spanjolen varierende resultater, tap i jevne kamper og dårlig bortestatistikk.

- Forskjellen mellom oss og lagene som topper tabellen, er at de stadig vinner jevne bortekamper 0-1, oppsummerer Rafa.

Best & verst
Oppsummeringer, ja. Det er det jo tid for nå ved sesongslutt, og Rafael Benitez nevner gjerne hvilke kamper han syns er sesongens beste og verste.

Beste kamper: Bortekampene mot Arsenal, Olympiakos, Charlton og Aston Villa (førsteomgangen).

Verste kamper: Bortekampene mot Southampton, Birmingham og Crystal Palace.

I tillegg til dette har Benitez også trukket fram fem spillere som han syns fortjener ekstra ros:

- Jamie Carragher har vært fantastisk, mens Sami Hyypiä har vært veldig stabil. John Arne Riise har på sin side scoret mange mål. Djimi Traore og Steve Finnan imponert meg ved å utvikle seg i en veldig positiv retning, sier han.

Josemi på banen igjen?
Foran siste ligakamp, mot Aston Villa i morgen, spekuleres det i om Josemi (bildet) får spille for første gang siden 1-1-kampen mot Portsmouth 14. desember i fjor. Da kom den spanske backen inn som innbytter seint i kampen.

På grunn av den forestående mesterligafinalen vurderer Benitez å hvile både Jamie Carragher og Steve Finnan. Det forklarer han med at han ikke kan unnvære dem i Champions League.

En som ikke kan spille akkurat den kampen, er fjorårets mesterligatoppscorer, Fernando Morientes. Derfor er det i utgangspunktet ingenting i veien for at han spiller i morgen, men på grunn av en liten skade må spanjolen gjennomgå en test tett opptil kampen.

Fra før er altså Luis Garcia og Steven Gerrard uaktuelle for kampen med små skader.

Kampen i morgen handler for øvrig ikke bare om prestisje for Liverpool. Ifølge Liverpool Echo er den økonomiske forskjellen i inntekter mellom 5. og 7. plass så mye som en million pund.