Rafa tror på avansement

Benitez er optimistisk med tanke på videre avansement i Champions League. Capello fornøyd med reduseringsmålet. Verdig minnestund ikke ødelagt av tilreisende Ultras. Diarras fremtid avgjøres?

De som før denne kampen spådde en tett og sjansefattig kamp, preget av to lag som kom til å føle hverandre på tennene, tok skammelig feil. En forrykende førsteomgang av Liverpool la grunnlaget for 2-1 seieren og en knapp ledelse før returkampen neste onsdag. De røde styrte alt før pause og spilte en nesten uvirkelig god førsteomgang med en ikke helt 100 % Milan Baors og urutinerte Le Tallec på topp. Drømmetreffen til Luis Garcia kommer til å bli husket lenge! Det italienske topplaget ble i store perioder utspilt, selv om de var veldig nær redusering på de sjansene de hadde. Et skadeskutt Liverpool viste imidlertid med all tydelighet at de hører hjemme i Champions League på dette nivået, og er klar til å stikke kjepper i hjulene på alle ”ekspertkommentatorene” som før kampen nesten hadde gitt seieren til den gamle dama.

Rafa sikter seg inn på semifinale

Benitez var naturligvis storfornøyd med den ekstremt gode førsteomgangen. – Vi scoret to mål, skapte sjanser og muligheter og gikk ut slik vi var blitt enige om. Det er vanskelig å gjennomføre en hel kamp på det viset, og selv om det er skuffende å se et slikt reduseringsmål gå inn, er jeg optimist med tanke på videre spill i Champions League.

- Vi har nå to muligheter til å gå videre. Vi vet vi er klar for neste runde dersom vi vinner eller spiller uavgjort i Torino. Jeg anser mulighetene for at vi skal klare å score der nede som realistiske. Det han ikke sier er at alle tilknyttet Juventus også fikk med seg en stor porsjon respekt med seg hjem i bagasjen – og at Capello må tenke seg om minst to ganger før han legger slagplanen sin neste onsdag.

Benitez sier valget av målvakt ble avgjort da Dudek ikke kunne erklæres som 100 % friskmeldt før kampen. – Jerzy følte fortsatt smerter, og jeg valgte da å bruke den keeperen som var spilleklar.

Kaptein Steven Gerrard hadde en ny god kamp på midtbanen og men var skuffet over at laget gav Juventus et bortemål i andre omgang.

- Vi er fornøyd. Dette er et resultat vi ville sagt ja til før kampen. Atmosfæren var god og vi scoret to glimrende mål. Det var likevel skuffende å slippe inn en redusering. Jeg er sikker på at Scott er skuffet over målet. Han stoppet imidlertid et forsøk i første som er den beste redningen jeg har sett denne sesongen.

Italienerne ”fornøyd”

Til tross for at en del tilreisende supportere fra Italia forsøkte å ødelegge både markeringene før kampen og minnestunden for de døde på Heysel som ble markert med ett minutts stillhet, ble det likevel en minnerik og positiv kveld på Anfield i går. De såkalte Ultras eller ”The Drughi” snudde demonstrativt ryggen til og viste fingeren da banneren med navnene på de 39 omkomne ble båret fra The Kop mot Juventus-svingen. De peip også da de omkomne ble hedret med ett minutts stillhet før avspark. Slik er uvant kost i England og opptrinnet skapte reaksjoner på The Kop. De som ikke hadde forsoning i tankene var heldigvis i mindretall på tribunen. De fleste valgte å applaudere, slik skikken er i Italia ved slike markeringer.
Etter kampen ble det rapportert at seks personer var arrestert for mindre overtredelser.

Fabio Capello virket faktisk fornøyd etter kampslutt med resultatet, men ville ikke innrømme at de ble tatt på senga da Liverpool stilte med to spisser og gikk til kampen med en så offensiv innstilling. – I første omgang spilte vi ikke og ble overkjørt. Vi virket ikke skarpe nok etter å ha hatt spillefri i helgen. Heldigvis scoret ikke Liverpool flere ganger før pause. Jeg er mest fornøyd med hvordan vi klarte å snu kampbildet og at de justeringene jeg foretok virket. Slik resultatet til slutt ble, har jeg tiltro på at vi skal vinne hjemme og gå videre til semifinalen.