Rafa: - Vi fortjente topplassen i pulja

Manager Rafael Benitez var fornøyd med kveldens resultat, og mente det var helt fortjent. Mange tøffe mulige motstandere i vente, selv om vi er seedet.

Kveldens kamp i Champions League betyr at vår seiersrekke i Champions League fortsetter. Vi har ikke tapt siden kampen i Monaco i gruppespillet i fjor høst (ikke inkludert kvalik). En utrolig sterk prestasjon, samtidig som vi nå vinner pulje G. Resultatet betyr også at vi har spilt ni kamper uten tap og uten å ha sluppet inn et eneste mål!

Rafa var klar i talen til pressen etter kampen. Han mente puljeseieren var helt fortjent.
- Vi fortjente topplasseringen fordi vi har ett poeng mer enn dem. Vi gjorde også i kveld en solid kamp, holdt buret reint og skapte en del på raske overganger.

Liverpools plan var å kontrollere midtbanen.
- Det var viktig for oss å styre det som skjedde på midten. Dette ble mer og mer vanskelig utover i kampen ettersom Chelsea begynte å slå langt. Vi jobbet imidlertid hardt i forsvar, fikk resultatet og skal unne oss å nyte øyeblikket.

På spørsmål om Essiens harde stempling av Hamann var Rafa krystallklar:
- Se det om igjen på video og vurder selv. Jeg ønsker ikke å bruke tid på så opplagte hendelser. Jeg så taklingen og også hvordan Didis bein så ut etterpå. Dette er imidlertid noe vi ikke kan endre på nå.

Mulige motstandere
I morgen spilles de siste kampene i kampdag seks i gruppespillet. Neste fredag skal Cupspillet trekkes. Til tross for at vi er en av åtte seedede gruppevinnere kan vi likevel møte meget sterk motstand blant de som ble nummer to i gruppen sin. Slik er stillingen i de andre gruppene (A-D spilles onsdag).

A: Bayern eller Juventus
B: Ajax (klar)
C: Udinese (trolig)
D: Uniteds gruppe er helt åpen
E: PSV (klar)
F: Real Madrid (klar)
H: Rangers (klar)

Vi kan ikke mote Chelsea i denne runden da de kommer fra samme pulje. Vi har imidlertid ikke ”country protection” når det gjelder United. De kan ende på 2. plass i gruppe D. Arsenal er gruppevinner og vi kan derfor ikke møte dem.