Rafa: - Vi mangler selvtillit

Liverpools manager føler at en seier nå vil være den beste medisinen for et lag med manglende selvtillit. ”Nytt” forsvar mot Watford. Solari linkes til Anfield. Henchoz venter på Celtic. Reservelagskamp flyttet.

Ny forvarskabal for Benitez

En skuffet Rafael Benitez har nettopp vært igjennom sin verste uke i Liverpool FC så langt, etter strake tap mot Manchester United, Burnley og Southampton.  Skader og suspensjoner herjer nå med et mannskap som i morgen skal kjempe om en plass i finalen i Carling Cup, da de har 1-0 å gå på før returmøtet mot 1.divisjonslaget Watford.  Manageren legger ikke skjul på at man nå behøver å løfte spillerne, og det beste botemiddelet ville være å få en seier igjen:

 

- Du behøver å være sterk mentalt, og hvis du slipper inn mål, slik vi gjorde mot Man U, Burnley og i den siste kampen mot Southampton, da mister du selvtillit.  Vi vil prøve å løfte spillerne så fort som det er mulig.

 

- Jeg er sikker på at supporterne er like skuffet som meg.  Spillerne og alle oss andre er skuffet når vi taper.  Hvis du skal forandre ting når det går dårlig, er det at du må jobbe enda hardere.  Jeg føler at laget ikke spiller med den selvtilliten som vi behøver.

 

Manageren forsvarte uttaket av Mauricio Pellegrino, og at han satte Jamie Carragher ut på høyrebacken:  - Vi kan ikke gjøre noe annet siden Josemi og Finnan er skadet, slik at vi behøver å benytte andre spillere.  Det er en annen forsvarsrekke enn vi er vant til, og det er nødvendig at vi arbeider med disse spillerne.

 

Sami Hyypiä er skadet til morgendagens kamp mot Watford, noe som gjør at Rafa igjen må stille med en ny firer.  Josemi og Steve Finnan er heller ikke ventet å bli klare, og det mest spennende er om sjefen igjen velger å sette årets mest stabile forsvarer, Jamie Carragher, ut på backen igjen.

 

Rykter om enda en spiller fra Real

Ifølge engelsk presse er Liverpool interessert i å sikre seg Santiago Solari etter denne sesongen.  Argentineren med det lange håret er Bosman-spiller til sommeren, og 28-åringen scoret det siste målet som innbytter da Real Madrid i går slo Real Mallorca med 3-1.  Det er imidlertid ventet at flere storklubber vil jakte på spilleren som sliter med å få spilletid på Bernabeu.

 

Stephane må bestemme seg

Stephane Henchoz har en uke på å bestemme seg for hvilken klubb han ønsker å spille for, etter at Benitez har gjort det klart at sveitseren ikke er med i hans videre planer.  Agenten til sveitseren sier at man nå venter på et tilbud fra Celtic, etter at bl.a. rivalen Rangers tidligere har vært i kontakt.

 

Reservene snart i gang igjen

Reservene til Hugh McAuley har ikke spilt kamp siden 13.desember, men nå kan det snart bli noe kamptrening igjen for først og fremst noen av de yngre spillerne i klubben.  Bortemøtet mot Aston Villa er flyttet til 29.januar, da begge klubbene har en ledig lørdag som følge av exit i FA-Cupen.  Liverpool skal også spille en hjemmekamp mot Birmingham førstkommende onsdag.  Kanskje får vi se Vladimir Smicer i hvert fall en av kampene?