Rafa vil ha kompensasjon

Rafael Benitez støtter tanken om at de nasjonale forbund må kompensere klubbene for spillere som blir skadd under landslagsoppdrag. Ny Champions League-trøye offentliggjort. Ikke strengere straff for CSKA.

Etter skaden på Fernando Morientes har Rafael Benitez kastet seg inn med full tyngde i debatten om klubber skal få kompensasjon når spillerne deres blir skadd under landslagsoppdrag. Liverpools spanske manager er ikke et sekund i tvil om at klubbene i slike tilfeller bør ha krav på en erstatning.

- Jeg har liten forståelse for praksisen som er i dag, og jeg følte det samme da jeg var i Valencia. Når dine spillere blir skadet under trening eller kamp med landslaget, bør landets fotballforbund betale spillerens lønn, eventuelt en fastsatt kompensasjon, så lenge spilleren går skadet. Klubber kan miste spillere for lang tid på grunn av landslagsoppdrag. Praksisen som er i dag må endres, slår han fast, og støtter dermed Charleroi og G14 i deres søksmål mot FIFA.

Ny Champions League-trøye
Liverpool FC offentliggjorde sent i går kveld den offisielle Champions League-trøyen som klubben vil bruke i samtlige kamper i årets mesterliga. Trøyen vil bli brukt for aller første gang i tirsdagens bortekamp mot Real Betis i Sevilla.

Den nye trøyen blir ikke å finne i vanlig salg før 10.november. Trøyen er dekorert med to eksklusive Champions League-merker. Det ene for å markere at Liverpool har vunnet den gjeveste europacupen fem ganger, og dermed trofeet til odel og eie. Det andre for å markere at klubben er regjerende mestere i Champions League. Du kan også få trykt navn og nummer med gullskrift bak på trøya.

Det er intensjonen at dette skal være Liverpools trøye i europacupene for de to kommende sesongene.

CSKA Sofia slapp strengere straff
UEFA appellerte tidligere i høst straffen organisasjonens egen disiplinærkomite ila CSKA Sofia etter rasismen klubbens supportere utsatte Liverpools Djibril Cisse for i mesterliga-kvalifiseringskampen i Bulgaria. De mente at straffen, en bot på 19 500 euro, var for mild. Appellkomiteen har imidlertid nå avgjort at straffen ikke vil bli øket.

- Vi har merket oss at Liverpools spiss Djibril Cisse ble utsatt for rasistisk hets mot slutten av kampen den 10.august. Komiteen har imidlertid også tatt hensyn til spillerens upassende oppførsel overfor publikum i forkant av tilropene fra publikum, heter det i en uttalelse fra UEFA.

CSKA Sofia og deres supportere har som kjent hevdet at de har video-opptak av at Liverpools franske spiss gjør obskøne gester mot publikum, og disse har tydeligvis blitt vektlagt av appellkomiteen.