Rafa vil ikke avsløre transfermål

Rafael Benitez vil ikke avsløre Liverpools transfermål for januar, av frykt for at prisene vil stige. Hiddink vil bruke Kewell i play-off. Redknapp mener Crouch tåler sammenligning med Ronaldo.

En seier, fire uavgjorte og et tap har medført at kritikerne har kvesset knivene mot Rafael Benitez. Spanjolen har i dag reflektert over de to første månedene av sesongen, og er fortsatt optimist. Han innrømmer selvsagt at resultatene ikke har vært som forventet, men har tro på at ting vil endre seg i tiden som kommer.

- Spillemessig føler jeg vi har hatt en god start. Vårt problem var at vi ikke klarte å styrke de posisjonene vi trengte og styrke mest. Vi trenger balanse i laget, så vi har ikke råd til å gjøre feil på transfermarkedet i januar. Noen klubber har råd til å gjøre feil når de kjøper spillere, fordi de har masse penger. For oss er det viktig å ikke gjøre feil nå, slår Benitez fast.

- I januar er det alltid vanskeligere å handle de spillerne du ønsker, men vi jobber med noen konkrete mål. Det er best å ikke si noe konkret om hvilke spillere vi jobber med nå. Avslører vi våre transfermål, vil bare prisen skyte i været, legger han til.

Kritikken av Benitez skjøt fart etter 4-1 tapet for Chelsea, men manageren vil ikke dvele ytterligere ved den kampen.

- Ingen i England har måttet spille mot en klubb som bruker over £100M på spillere hvert år, før nå de siste sesongene. Men jeg frykter dem ikke, for jeg vet vi kan oppnå alt vi ønsker her i Liverpool, sier en fortsatt optimistisk spanjol.

- Vi må lære av våre feil, og rette på ting. Arsenal og Manchester United tenker trolig på samme måte. Vi kan slå alle. Chelsea har startet bra, men det er farlig å tenke for mye på hva de gjør. Vi må konsentrere oss om oss selv, og ikke tenke på andre ting. Jeg vet vi har et godt lag, og en god tropp. Men vi må også bli bedre, og det er det vi hele tiden jobber mot. Jeg mener vi må se mot fremtiden med tro på oss selv. Mye kan endres i løpet av en ni måneder lang sesong.

- Jet vet vi må redusere avstanden til toppen, men vi spilte bra mot Middlesbrough, Tottenham og Manchester United, og kunne ha vunnet de kampene. Jeg føler vi er på samme nivå som Manchester United nå.

- Vi spilte også bra mot Chelsea, inntil vi slapp inn straffemålet. Vi gjorde store individuelle feil, og det var det. Nå er vi ferdige med den kampen. Når du ikke kan forandre noe lenger, er det på tide å glemme det og gå videre. Vi må selvsagt analysere det som skjedde, og prøve å hindre at det skjer igjen, men vi kan ikke dvele ved det.

Hiddink akter å bruke Kewell i play-off
Australias manager Guus Hiddink føler seg sikker på at Harry Kewell vil være spilleklar til de viktige VM-kvalifiseringskampene i neste måned. Australia skal som kjent ut i play-off over to kamper mot enten Uruguay, Chile eller Colombia, som det siste hinderet på veien til VM i Tyskland.

Kewell spilte som kjent ikke da Australia slo Jamaica 5-0 i helgen, men Hiddink mener det er en god sjanse for at Liverpool-spilleren har kommet i form igjen etter skadeavbrekket til de nevnte kampene.

- Harry fikk trent bra under samlingen vår, og det var viktig for han nå. Sammen med klubben hans, vil vi hjelpe han, slik at han kan finne tilbake til formen og være klar for de viktige kampene i neste måned. Det er det jeg håper på, slår Hiddink fast.

- Det er ikke så lenge til, men fortsetter han å trene i samme rytme vil rehabiliteringen gå raskt. Fem uker skulle være nok til at han blir i form til de avgjørende kampene. Han klarer kanskje ikke å fullføre hele kampene, men kan i alle fall spille deler av dem, tror nederlenderen.

Crouch imponerte Redknapp
Jamie Redknapp lot seg imponere av sin tidligere lagkamerat Peter Crouch under England – Østerrike, og mener at han besitter egenskaper som tåler sammenligning med selveste Ronaldo. Den tidligere Liverpool-kapteinen mener at Crouch er en spiss som er mye bedre enn folk gir han kreditt for, og slår fast at fyrtårnet fortjener sin plass i Englands-troppen.

- Peter Crouch har like gode bein som Wayne Rooney og Ronaldo. Han har et stort talent. Men jeg tror ikke han har innsett hvor god han er selv, før nå, sier Redknapp jr.

- Folk lo da jeg sa at Crouch burde spille for England, men jeg har hele tiden visst at han kunne bidra med noe for landslaget. Han er ikke bare en spiller som det er vanskelig å få tak på. Det er en urettferdig karakteristikk. Han er en genuint god fotballspiller, slår han fast.

Englands supportere synes imidlertid ikke å dele samme oppfatning. I alle fall ikke alle. Crouch ble nemlig hetset av deler av publikum under lørdagens landskamp mot Østerrike.