Real skylder Liverpool penger

I følge The Independent har ikke Real Madrid betalt Liverpool mer enn halvparten av overgangssummen for Michael Owen. U-18 fikk verdifull kamptrening i Spania.

The Independent hevder i dag at Real Madrid bare har betalt halvparten av overgangssummen for Michael Owen, og at Liverpool derfor sitter med overraskende gode kort på hånden når det gjelder å hente den engelske landslagsspissen hjem til Anfield.

For temmelig nøyaktig ett år siden fikk som kjent Madrid-klubben tilsalget på Owen for moderate £8M (+ Antonio Nunez), men kun halvparten av disse pengene skal ha funnet veien til Liverpools konto. The Independent hevder derfor at Liverpool om kort tid vil gjøre nye fremstøt for å hente toppscoreren tilbake til klubben. Avisen hevder at representanter fra Anfield er i ferd med å forhandle fram en avtale med Real uten at det går ut over finansene Rafael Benitez har til rådighet for å hente inn en ny midtstopper og en høyreving. For øyeblikket skal ikke Liverpool være i stand til å betale de rundt £14M Madrid-klubben forlanger for Owen, men momentet med at spanjolene skylder de røde såpass mye penger gir altså Liverpool et trumfess.

Liverpool vil imidlertid trolig ikke gjøre nye fremstøt med tanke på en Owen-handel før en av spissene i dagens tropp har funnet seg nye beitemarker. Trolig vil denne hindringen være en saga blått så snart Milan Baros returnerer fra landslagsoppdrag med Tsjekkia. De møter som kjent Sverige til privatlandskamp i morgen kveld. Milan Baros innrømte i går kveld at han har blitt enig med Aston Villa om sine personlige betingelser, og klubbene skal ha blitt enige om en overgangssum på £6.5M. Gerard Houllier og Lyon er imidlertid ventet å gjøre ett nytt forsøk på å kapre tsjekkeren fra Villa, ettersom han har penger som brenner i lomma etter salget av Michael Essien til Chelsea.

U-18 tilbake fra Spania
Sesongstart nærmer seg med raske skritt for Liverpool U-18. Lørdag finner ligapremieren sted borte mot Cardiff, og etter en berikende treningsleir i Spania tror John Owens at hans gutter er klare for oppgavene som venter. Etter å ha spilt 2-2 i treningskamper mot Wolverhampton og Leicester på hjemlig grunn, deltok de i en miniturnering nær Valencia som et siste ledd i sesongoppkjøringen. Her ble det et 3-0 tap for Espanyol, seier 1-0 over Sevilla etter scoring på hodet av Calum Woods, seier 3-2 over Athletico Madrid etter to mål av Francis Smith (ett på straffe) og ett av nevnte Woods. I den siste kampen ble det tap 3-1 for Real Madrid etter at Robbie Threlfall nettet.

- Vi møtte tøff motstand, da lagene vi møtte stort sett brukte eldre spillere enn vi gjorde. Men det var en god erfaring å ta med seg, ettersom spillerne våre lærer mer når de blir satt på hardere tester.

- Selvsagt hadde vi ønsket å vinne alle våre kamper, men hovedpoenget med turneringen for vår del var å få kamptrening før sesongen tar til. Det har vært en god preseason for oss, og jeg tror timingen på denne turneringen var helt riktig.

Spissene Robbie Threlfall og Michael Nardiello har imidlertid pådratt seg henholdsvis lyske- og hamstring-skade, men det er ventet at begge to kan bli klare til lørdagens premiere i Cardiff.