Reina en halvtime fra rekord

José Reina kan overta rekorden til Elisha Scott i kveld, og har egen spion foran kampen mot Everton. Xabi Alonso håper på sin første start på Goodison. Ingen fare for avlysning.

Åtte kamper uten baklengs
Helt siden Luis Boa Morte scoret på overtid for Fulham 22.oktober har Liverpool og Jose Reina holdt buret rent i Premier League.  Det betyr 720 minutter uten baklengs.  Hvis en ser tilbake i historien slapp legendariske Elisha Scott å plukke ballen ut av nettet fra det 85. minutt mot Oldham 26.desember 1922 til det 24. minutt i kampen mot Blackburn 12.mars 1923.  Reina må altså unngå å slippe inn mål i en halvtime mot Everton for å sette ny rekord.

Liverpools spanske keeper har forberedt seg til møtet mot naboene ved å benytte sin egen private spion.  Kapteinen til Evertons banemenn i Champions League, Villarreal, er nemlig på besøk hos sin tidligere lagkamerat.

- Jeg har snakket til mine venner fra Villarreal om kampen.  Deres kaptein Quique Alvarez vil være tilstede på kampen og han skal bo hos meg de tre neste dagene.  Jeg vil motta informasjon fra ham om hvordan vi skal slå Everton.

- Siden vi var i Sofia fikk jeg ikke se deres kamp på Goodison, men jeg tror at årsaken til at Villarreal vant var fordi de spilte så bra langs bakken.  Det er ulikt hva Everton er vant med.  De spilte på en positiv måte og jeg tror vi vil gjøre det samme.


Alonso i baskermøte
Det at Rafael Benitez benyttet Salif Diao istedenfor Xabi Alonso fra start i fjorårets derby på Goodison var trolig en av de største feilene som manageren gjorde forrige sesong.  Det ble tap med 0-1 og nå håper Xabi at han får spille hele kampen.  Han vil trolig også stå ansikt til ansikt med Mikel Arteta, en gammel lagkamerat og felles basker fra Real Sociedad og to spillere som er vant til tøffe nabodueller.

- Jeg kom inn det siste kvarteret på Goodison forrige sesong og det var en i en vanskelig situasjon.  De var nærme toppen av tabellen og vi lå under dem.  Denne sesongen er det annerledes, men jeg tror ikke det er viktig i et derby.  Jeg vet at alt kan skje i en slik kamp og vi må ha riktig innstilling foran kampen.  Et lokaloppgjør har alltid sterke følelser, ikke minst i Liverpool.

- Jeg spilte kamper med lignende følelser i baskerland.  Det er mange dueller og publikum er alltid mer lydhøre i slike kamper.  Jeg trives virkelig med å spille i dem.

- Jeg kjenner veldig godt til Mikel Arteta, og vi spilte sammen for første gang da vi begge var 12 år.  Siden gikk han til Barcelona.  Det overrasker meg ikke at han gjør det så godt i England.  Han er en veldig god spiller og det vil bli interessant for folk å se to venner fra det samme området i Spania møte hverandre i et Merseyside derby.


Klart for kamp
En rekke kamper er blitt avlyst, eller står i fare for å bli avlyst, på en kald romjulsdag i England.  Det gjelder også på baner i nærheten av Merseyside.  Det klassiske oppgjøret på Goodison Park mellom Everton og Liverpool er det imidlertid ingen fare for.  Det er oppholdsvær på Merseyside og kulda vil ikke kunne hindre avspark kl 21.00.