Reina på rekordjakt

Jose Reina kan sette klubbrekord i antall kamper på rad uten baklengs i dag. Den britiske rekorden og verdensrekorden er også innen rekkevidde. Miller erstattet Benitez på pressekonferansen.

Jose Reina er 90 minutter unna å holde buret rent for 11. kamp på rad, og dermed ny klubbrekord. Mye av æren for den gode formen tilskriver han sitt tøffe møte med engelsk fotball. Spanjolen er også bare tre kamper og 26 minutter unna å sette britisk keeper-rekord. Den innehas av Chris Woods. Verdensrekorden for kamper på rad uten baklengs tilhører Reinas landsmann Abel Resino. Han holdt buret rent i 14 kamper og 15 minutter for Atletico Madrid.

- Jeg lærte mye av Birmingham-kampen. Den fikk meg til å våkne. Det var trolig den dårligste kampen jeg har spilt etter at jeg kom til Liverpool, og etter den har jeg virkelig prøvd å forbedre meg. Jeg er alltid veldig kritisk til meg selv. Det ble ikke mye tid til å tenke på feilene jeg gjorde mot Birmingham, ettersom vi som regel har to kamper for uka. Du må bare komme deg videre og prøve å bli bedre, uttaler Reina til Liverpool Daily Post.

- Jeg håper vi kan sette ny klubbrekord i dag. For meg er det veldig viktig, fordi det er en personlig ambisjon å gå inn i historiebøkene til Liverpool. Men laget er selvsagt aller viktigst, og dersom vi vinner resten av kampene våre denne sesongen med 3-2, vil jeg være fornøyd. Sjansen til en ny seier og opprettholde vår seiersrekke er viktigere enn rekorden, slår han fast.

- Dersom vi holder nullen igjen, gir det oss selvsagt en god mulighet til å vinne kampen. Vi må ikke glemme at vi er her for å vinne et trofé, legger han til.

Reina innrømmer at han har blitt vant til engelsk fotball raskere enn han ventet.

- Jeg kan ikke huske hva som er min personlige rekord for antall kamper uten baklengs fra før. Kanskje seks-sju kamper, men ikke noe slikt som dette. Folk sier jeg har funnet meg til rette raskt i engelsk fotball, men for en keeper er det ikke så store forskjeller fra land til land. Du skal bare stoppe ballen fra å gå i mål. Det er sant at spillet er mer fysisk i England, med flere crosser inn i feltet. Dommerne gir deg heller ikke like mye beskyttelse som jeg er vant med fra Spania. Men det er alt.

Nå venter altså Deportivo Saprissa. Et lag Reina vet fint lite om, selv om troppen har fått sett videoer av dem i aksjon.

- Jeg fikk ikke sett mye av kampen mellom Sydney og Saprissa, fordi jeg var så trøtt. Jeg fikk med meg noen minutter, men så sovnet jeg, avslører keeperen.

Liverpool holdt sin siste trening før kampen mot Saprissa i Yokohama i går kveld. Det skjedde uten at Rafael Benitez var tilstede. Både Rafa og Rick Parry overvar isteden kampen mellom Sao Paulo og Al Ittihad. Det medførte også at det var førstelagstrener Alex Miller som tok seg av den siste pressekonferansen som Benitez sin stedfortreder.

- Vi kommer ikke til å undervurdere Deportivo Saprissa. De forsvarte seg godt mot Sydney, og hadde mange mann bak ballen. De var i stand til å kontre raskt, og støttet opp med flere spillere bakfra. Vi tenker ikke på en mulig finale mot Sao Paulo ennå. Alt handler om denne kampen mot Saprissa. Vi har alle ambisjoner om å vinne trofeet, men vi må ta ett steg om gangen, uttalte Miller.

- Jeg synes spillerne har taklet tidsforskjellen og den lange reisen bra. Vi har jobbet hardt for å omstille oss til japansk tid etter at vi kom på mandag, og jeg tror at vi vil være akklimatiserte og klare for kamp mot Saprissa. Baneforholdene her i Japan er topp, og det er vi godt fornøyde med. Gressmatta er fabelaktig til å være denne tiden på året, så nå gleder vi oss til å spille igjen, la han til.

- Våre spillere ønsker å vinne alle trofeer de kan. De fleste har vunnet UEFA-cupen og Champions League allerede, så å vinne VM for klubblag vil fullføre settet. Det ville ha vært fantastisk både for klubben og spillerne å vinne denne turneringen, slo han fast.

To kamper for Essien?
Chelseas Michael Essien vil i dag få vite om han blir straffet for den stygge taklingen på Dietmar Hamann i Champions League-kampen på Stamford Bridge. Flere kilder tror at afrikaneren blir suspendert for to kamper, trass i at Chelsea har skrevet til UEFA og hevdet at det hele var et hendelig uhell.