Reinas første intervju

Jose Reina, eller Pepe som han foretrekker å bli kalt, ble offisielt presentert som Liverpool-spiller for pressen i ettermiddag. I den forbindelse gjengir vi her et eksklusivt intervju han ga til liverpoolfc.tv.

Jose Reina, eller Pepe, som han liker å bli kalt, ble i dag presentert for offentligheten på en pressekonferanse sammen med Rafael Benitez på Anfield. Det var også ventet at Mohamed Sissoko skulle introduseres som Liverpool-spiller, men han var ikke tilstede. Trolig fordi resultatene fra den medisinske testen ikke var klare. I forbindelse med pressekonferansen har liverpoolfc.tv gjort et eksklusivt intervju med Pepe Reina, som vi her gjengir i sin helhet.

 

- Velkommen til Liverpool, Pepe, hvordan er det å komme hit?

- Tusen takk. Jeg er absolutt henrykt over å være her i Liverpool. Jeg er virkelig ivrig på å komme i gang, og gjøre et godt inntrykk. Jeg har store forhåpninger og ønsker, og jeg håper folk tar i mot meg vel og aksepterer meg. Jeg kan ikke vente med å få startet å jobbe her, og jeg ønsker å yte mitt beste og gjøre det bra i årene som kommer.

 

- Hvor avgjørende for overgangen var det faktum at Rafa Benitez er Liverpools manager?

- Det er helt klart at Rafa er klar over hva jeg kan gjøre mellom stengene, ettersom han har sett meg spille i flere sesonger i Spania. At han er manager her betydde helt klart mye for overgangen, men overordnet alt annet er det faktum at Liverpool er en stor klubb med en flott historie, men også en stor nåtid. I Spania, som ellers i Europa, blir Liverpool sett på som en av de virkelig store klubbene, og hele opplegget rundt klubben tiltalte meg. Selv om jeg fortsatt er veldig ung er jeg fullt klar over Liverpools fortid, så vel som suksessen de har hatt de siste årene. Jeg vet at Liverpools supportere har et godt rykte, et rykte som kanskje verdens beste supportere. Etter hva jeg har sett og hørt er Liverpools supportere faktisk uslåelige, og jeg tror ikke du finner bedre fans noe sted. Jeg vet også at Liverpool har vunnet flest ligatitler gjennom tidene i England.

 

- Du har spilt på Anfield tidligere for Barcelona. Hva husker du fra den kampen?

- Jeg har faktisk spilt to ganger tidligere på Anfield. Første gangen tapte vi 1-0. Andre gangen vant vi 3-1 i Champions League, og det er et godt minne. Det var en fantastisk atmosfære på stadion, og jeg trivdes virkelig med å spille foran The Kop.

 

- Det er allerede flere spanske spillere i klubben. Kjenner du dem godt fra før, slik som for eksempel Luis Garcia fra Barcelona?

- Jeg kjenner alle temmelig bra, men i særdeleshet Luis Garcia og Xabi Alonso. Jeg spilte sammen med Luis i Barcelona, og likedan med Xabi for Spanias landslag. Det blir lettere å finne seg til rette når du har spillere som dem her.

 

- Du kjenner også til Liverpools målvakt-trener Jose Ochotorena fra det spanske landslaget?

- Utenom det faktum at han er en utmerket keepertrener, tror jeg det fine med det er at jeg vil trene under hans årvåkne øyne, og han vil forbedre meg ytterligere som keeper. Å arbeide sammen med han, og å arbeide meget hardt, kan bare gagne meg på sikt.

 

- Det er også andre gode keepere her, som Jerzy Dudek og Scott Carson. Tror du det blir en stor utfordring å bli klubbens førstevalg mellom stengene?

-  Jeg vil ikke få noe servert på et sølvfat, og jeg kommer ikke til å ta noe for gitt her. Jeg vet jeg må jobbe hardt for plassen min på laget, og derigjennom overbevise manageren om at plassen skal være min. Det er tøff konkurranse om plassene på laget her i Liverpool, og Jerzy og Scott er utmerkede keepere. Det er jeg fullt klar over.

 

- Rafael Benitez sier du er den beste målvakten i Spania. Det må gi deg mye selvtillit?

- Hva kan jeg si? Jeg er takknemlig for rosen fra manageren, men nå må jeg bevise at det han sier ikke kun er tomt prat.

 

- Så du Liverpool vinne Champions League?

- Javisst. Det var et utrolig comeback, og en meget spesiell kamp. Det er noe av det fine med football at ting kan snu så fort, og kampen viste også hvor gode Liverpool er, og at de aldri gir opp. Jeg så kampen hjemme med en gruppe venner, og det var fantastisk. Jeg husker Jerzy Dudek var helt sensasjonell. Alle bør få kreditt for sin innsats i den kampen, men jeg mener Jerzy var en av de største heltene. Det var helt utrolig det han gjorde i straffespark-konkurransen, og han er en virkelig helt.

 

- Føler du at klubben nå kan kjempe om flere titler i den kommende sesongen?

- Det er derfor jeg er her, og jeg vil jobbe hardt for å skaffe klubben flere troféer, og flere lykkelige stunder for fansen.

 

- Foretrekker du å bli kalt Pepe i stedet for Jose?

- Ja, Pepe. Jeg foretrekker å bli kalt Pepe. I Spania er Jose det same som Pepe. Det er som om noen blir kalt Joe her, når de egentlig er døpt Joseph.

 

- Hadde du en keeperhelt som ung gutt?

- Zubizaretta som spilte for Barcelona og Spania var helten min. Jeg liker også godt Molina som spiller for Deportivo. De to er forskjellige målvaktstyper, men virkelig komplette keepere på hver sin måte. Alle keepere har sin egen stil, og jeg har også prøvd å utvikle min egen stil.

 

- Hva var ditt favorittlag som guttunge?

- Barcelona og Villareal. Vi hadde den beste sesongen i klubbens historie i Villareal sist sesong, og det var fantastisk å være en del av det. Jeg har hatt tre flotte sesonger med Villareal, og jeg vil alltid være takknemlig for folkene i den klubben, og i byen for øvrig. Jeg vil alltid holde av dem, og jeg håper det samme også vil være tilfelle med Liverpool.