Reisende til Torino advares

Merseyside-politiet advarer alle ”røde” uten billett kjøpt fra Liverpool FC mot å reise til returoppgjøret i Torino. Politiet frykter at LFC-supportere kan havne blant hjemmefansen og for de konsekvenser det kan få.

I dagens utgave av Liverpool Echo advares Liverpool-supportere som ikke har kjøpt kampbilletter gjennom Liverpool FC, mot å reise til Torino. Politiet og en rekke supporterklubber er bekymret for sikkerheten til Liverpool-supportere som kan ha kjøpt billetter blant hjemmetilhengerne. Frykten er at hooligans fra Juventus vil slo til mot Liverpool-fans under neste ukes returoppgjør på Stadio Delle Alpi.

 

Så langt har 2500 billetter blitt solgt, med rundt 1000 røde reisende på egenhånd. Liverpool FC har fått tildelt 3600 billetter. Politiet på Merseyside samarbeider med sine likesinnede i Italia om sikkerhetsopplegget foran kampen. En egen spesialstyrke skal være på plass for å se etter bråkmakere. De frykter at Liverpool-supportere har fått tak i billetter blant Juventus-fansen gjennom reisebyråer som selger pakketurer til kampen via internett. De risikerer å få sitteplass blant Juventus-supporterne, og dermed blant noen av dem som i går viste at de ikke hadde tilgitt hva som skjedde på Heysel Stadion i 1985, da 39 fans døde. Flere snudde nemlig ryggen til, pep og pekte finger da et banner med ordene ”minne og vennskap” ble vist fram før kampen.

 

Nicola Bateman i Liverpool FC Independent Supporters’ Club frykter bråk i Torino: - Jeg skal ikke på kampen. Jeg tror at noen kan bli drept. Trolig er noen Juventus-supportere ute etter bråk. I går gikk alt bra, men det var likevel noen med vonde følelser.

 

Merseyside-politiet advarer nå supportere til bare å kjøpe billetter gjennom Liverpool FC. Dave Lewis, kommandant ved Liverpools hjemmekamper sier følgende til lokalvisen: - Tatt i betraktning de følsomme omstendighetene rundt kampen i går og returkampen, gjør vi alt vi kan for å garantere sikkerheten for reisende Liverpool-supportere til Torino.

 

Billettdetaljer Juventus v Liverpool finnes her.