Riise & Co akter å slå tilbake

John Arne Riise og de andre Liverpool-spillerne akter å riste av seg skuffelsen over finaletapet i VM så fort som mulig, for å slå hardt tilbake mot Newcastle. Flere kampreaksjoner.

John Arne Riise påpeker i kveld at det er viktig at Liverpool slår tilbake etter finaletapet for São Paulo i VM-finalen i dag. Til Liverpools offisielle hjemmeside sier han at man kan hente inspirasjon fra måten man reagerte og slo tilbake på etter finaletapet i ligacupen i februar. Sunnmøringen håper nå at tapet i også denne finalen skal avstedkomme en lignende reaksjon.

Mange av Liverpool-spillerne skal ha tatt til tårene etter finaletapet for Chelsea i ligacupen, og selv om man aldri klarte å heve seg i ligaen, responderte man med å vinne den største turneringen av dem alle i Istanbul. Riise, som kom inn som reserve mot slutten av kampen i dag, mener at spillerne nå må reagere på samme måte, ved å forlenge den lange seiersrekken man har i ligaspillet.

- Vi er alle veldig skuffet over at vi må reise hjem med sølvmedaljen. Jeg syntes vi var det beste laget i finalen, og vi fortjente å vinne. Men nå har vi mistet denne sjansen til å bli verdensmestere, og det er liten nytte i å synes synd på seg selv, uttaler Riise.

- Det var noen av spillerne som gikk og snakket med dommeren og linjemannen etter at sluttsignalet lød, men kampen var over da, og det var ingenting som kunne endres på. Linjemannen var veldig sen med å løfte flagget noen ganger i løpet av andreomgangen, men det hjelper ikke å klage på kampavgjørelser nå. Vi skulle ha gjort mål lenge før Florent Sinama-Pongolles annulerte scoring, sier nordmannen.

- Vi vet han var onside, og TV-bildene beviser det. Men vi hadde to eller tre gode sjanser til å score før det. Det var ikke vår dag. Luis Garcia kunne ha hatt et hat-trick på en annen dag, men vi skapte i det minste mange sjanser. Det er vel det eneste positive vi kan ta med oss fra denne finalen. Jeg vet du må omgjøre sjanser til scoringer for å vinne kamper. I dag var det akkurat dette som sviktet, legger han til.

- Vi har bevist at vi kan spille flott fotball her i Japan, men nå må vi reise hjem og omstille oss til engelsk tid igjen, og starte å tenke på kampen mot Newcastle 2.juledag. Dette var en bonus som en følge av at vi vant Champions League, og nå må vi reagere på samme måte som vi gjorde da vi tapte for Chelsea i ligacupfinalen. Vi er fortsatt med i Champions League, og har store kamper mot Benfica og se frem mot. Vi er på tredjeplass i ligaen, og er inne i en sterk periode der. Vi ser frem til å reise hjem nå. Dette har vært en flott opplevelse, og vi har spilt bra i to kamper. Nå må vi slå tilbake og fortsette å vinne ligakamper, avslutter en offensiv Riise.

- Som å vinne i Lotto
São Paulos Mineiro satte inn det første målet mot Liverpool på 1042 minutter. Etterpå var han henrykt over å ha vunnet VM-finalen.

- Det var min eneste målsjanse, og det var som å vinne i Lotto når jeg så ballen gå inn, sa brasilianernes matchvinner.

- Jeg klarte å beholde roen, og sette ballen i mål uten at jeg rakk å bli nervøs, la han til.- Vi slo et godt lag
Dette var tredje gang at São Paulo går til topps i klubb-VM. De vant trofeet også i 1992 og 1993.

- Vi slo et godt lag i dag. Det eneste som er viktig i fotball er sluttresultatet. Fotball handler om en vinner og en taper, uttalte brasilianernes trener Paulo Autuori etter kampen.

- Taper du, leter du alltid etter unnskyldninger, la han til med tanke på Rafel Benitez sine uttalelser angående dømmingen etter kampslutt.

Benitez forbannet på dommeren
Benitez var som kjent veldig misfornøyd med dømmingen til mexikanske Benito Archundia i dag, og ikke minst at han bare la til tre minutter spilleforlengelse i andre omgang.

- Jeg ønsker å få klarhet i hvorfor han bare la til tre minutter etter alle problemene i kampen, uttalte blant annet spanjolen. 

Enkelte kilder hevder at han etter kampen skal ha klaget sin nød over dommertrioen til FIFA-president Sepp Blatter.

- Jeg snakket med noen folk, og spurte litt omkring reglene som vi spilte etter i denne kampen. Disse reglene står nemlig ikke i min regelbok, og jeg forstår ikke reglene vi spilte etter i dag, var kommentaren Benitez ga da han ble konfrontert med dette.

- Hadde vi spilt fem minutter til kunne resultatet ha blitt annerledes, la han til.

På spørsmål om hvorfor han hadde plassert Peter Crouch på benken, svarte Benitez som følger: - Jeg ønsket å bruke en uthvilt spiller på topp. Fernando Morientes er en spiller som kan gjøre det like bra som Crouch.Manageren mente heller ikke at denne turen til Japan nå vil virke negativt på Liverpools innsats i ligaen de kommende ukene.

- Vi vil ta oss igjen etter dette, svarte han bestemt.

- Vi vil komme tilbake
Det var kaptein Steven Gerrard enig med sin manager i. Han innrømte at turen til Japan hadde vært vanskelig for spillerne, men han føler seg sikker på at Liverpool vil komme tilbake og vinne dette trofeet i løpet av de neste årene.

- Søvnrytmen og maten har ikke vært slik vi er vant med, men dette har likevel vært en fin erfaring å ta med seg. Nå må vi slå tilbake med en seier mot Newcastle, uttalte han.