Riise: - Jeg var helt utslitt

I et intervju med liverpoolfc.tv forteller John Arne Riise at han mentalt gikk helt ned i kjelleren etter seieren i Champions League. Emlyn Hughes hedres i hjembyen. U-18 tapte treningskamp.

Etter en lengre sommerferie enn de fleste av sine kolleger, er Johan Arne Riise klar for en ny lang sesong på Merseyside. Etter den store kvelden i Istanbul innrømmer sunnmøringen at han trengte tid for å lade batteriene igjen. Han har derfor hatt mer fotballfri enn de fleste i sommer, og har ikke en gang tatt seg tid til å se Champions League-finalen på video. Etter 57 kamper for Liverpool følte han nemlig behov for å koble helt av fra fotballen.

- Jeg har ikke sett hele finalen på video ennå. Jeg har sett noen små høydepunkter og alle målene, men det er alt, forteller John Arne til liverpoolfc.tv i dag.

- Nå ser jeg kun frem til den nye sesongen. Kanskje, en gang i løpet av sesongen, ønsker manageren at vi skal se finalen for å motivere oss. Jeg kommer nok til å se den før eller siden. Men i sommer trengte jeg å koble av fra fotballen. Jeg tilbragte tiden etter finalen i Norge, og det var egentlig ganske hardt fordi alle ønsket å snakke med meg etter det som skjedde i Istanbul. Det var noen landskamper jeg måtte spille, så jeg måtte stille opp for pressen. Det er selvsagt positivt med all medieoppmerksomheten, men det var hardt, bedyrer sunnmøringen.

- Etter to uker måtte jeg slå av telefonen min, for å få fred fra pressen. Jeg tilbrakte tiden sammen med venner, og bare slappet av. Mentalt var jeg helt utslitt, og jeg måtte bare komme meg vekk fra alt som hadde med fotball å gjøre for en stund. Vi hadde noen fester, og hadde det gøy, forteller han.

- Jeg kjente rett og slett ikke hvor trøtt jeg egentlig var mot slutten av forrige sesong, fordi vi hadde så mye å spille for, men nå i ettertid ser jeg hvor mye det hadde kostet meg av krefter.

Riise regner ikke med å spille så mange kamper den kommende sesongen som han gjorde i fjor, ettersom Benitez har hentet flere spillere og forbedret både størrelsen og kvaliteten på spillerstallen. Boudewijn Zenden har ankommet, og blir en direkte konkurrent til Riise på venstresiden av midtbanen, men dette ser sunnmøringen bare positivt på. Han mener at de nye spillerne bare vil komme laget til gode.

- Zenden er en god spiller, og en god tilvekst til troppen. Selv om han spiller i samme posisjon som meg selv, er han først og fremst min lagkamerat, ikke min fiende. Jo flere spillere vi har, jo mer kan manageren rotere på laget, og dermed unngå for stor slitasje på enkeltspillere. I fjor spilte jeg 57 kamper, og jeg spilte ikke bra i alle fordi jeg av og til var utslitt. Manageren ønsker flere muligheter, så dette har jeg full forståelse for.

- Folk spør meg foran hver sesong om jeg vil klare å beholde plassen min på laget, etter å ha spilt i de fleste kampene i fjor. Jeg begynner hver sesong med å fortelle meg selv at jeg må jobbe hardt, gjøre det bra i sommertreningen, og så ta resten som det kommer. Dersom manageren har tillit til meg, så vil jeg få spille. Dersom ikke, må jeg bare jobbe hardere. Dersom Zenden blir foretrukket foran meg i noen kamper, så vil jeg gi han min fulle støtte. Jeg ønsker at alle her skal gjøre det bra, for jeg er en lagspiller. Laget er alltid viktigst.

- Troppen vår er virkelig sterk nå. Manageren har hentet flere nye spillere, og jeg synes det ser veldig bra ut. Dersom flere spillere får hvilt litt mer i den kommende sesongen, tror jeg bare vi vil dra nytte av det. Du kan ikke spille 50-60 kamper på toppnivå og forvente å være i toppform i hver en. Du ser det på spillerne Benitez har hentet i sommer, og de vi er linket til, at han virkelig har en målsetting med denne klubben. Vi vant Champions League i fjor, og nå må vi prøve å bygge videre på det, spesielt i ligaen, avslutter Riise.

Emlyn Hughes hedres
Tidligere England- og Liverpool-kaptein, nå avdøde Emlyn Hughes, vil bli hedret under en spesiell minnegudstjeneste i Barrow i helgen. Hughes, som døde av kreft 57 år gammel, var født og oppvokst i Barrow, og vil nå bli tildelt byens hedersutmerkelse post mortem. Hans kone, Barbara, vil ta i mot utmerkelsen under gudstjenesten søndag.

U-18 tapte treningskamp
Liverpool sitt akademi-lag tapte en treingskamp mot Blackpool hjemme i Kirkby i går ettermiddag. Etter at ingen av lagene klarete å finne veien til nettmaskene før pause, avgjorde gjestene fra Blackpool det hele med en scoring i andre omgang.