Riise på europalaget

Riise tatt ut på europalaget for mars av Europas største sportsblader. Uavgjort for Juventus. Capello fornøyd med det offensive, men frykter Liverpools dødballer. Lite spilletid for de utlånte. Poengdeling for U18.

John Arne Riise har for sine prestasjoner blitt stemt inn på europalaget for marsmåned til ti av Europas største sportsblader. Den prestisjetunge kåringen finner sted hver måned, i regi av European Sports Magazine. Bladene A-Bola (Portugal), Fanatik (Tyrkia), Gazzetta della Sport (Italia), Sportexpress (Russland), Voetball International (Nederland), Don Balon (Spania), Foot (Belgia), Kicker (Tyskland), Tipsbladet (Danmark) og World Soccer (Storbritannia) leverer inn sine bidrag, og laget blir tatt ut på bakgrunn av disse.  Dette er laget for mars:

Keeper: Cech (Chelsea)

Forsvar: Puyol (Barcelona), Nesta (AC Milan), Terry (Chelsea)

Midtbane: Ronaldo (Man U), Deco (Barcelona), Juninho (Lyon), Riise (Liverpool)

Angrep: Rooney (Man U), Eto'o (Barcelona), Muniz Liedson (Sporting)

 

Uavgjort for Juventus

Juventus kom tilbake tre ganger og klarte 3-3 borte mot Fiorentina. Den ”gamle dame” hadde muligheten til å stikke i fra på toppen av tabellen etter at Milan spilte 1-1 mot Brescia tidligere på dagen. Dermed ligger Milan og Juventus på delt 1.plass i Serie A. Målforskjell teller som kjent ikke i Italia. Juventus stilte uten Jonathan Zebina, David Trezeguet, Ciro Ferrara, Emerson og suspenderte Ruben Oliveira. Alessandro del Piero og Zlatan Ibrahimovic (2) scoret målene for Torino-klubben. Trener Fabio Capello benyttet seg av et 3-4-3-system i 2.omgang.

- At vi kom tilbake tre ganger, er psykologisk viktig, og det er også faktumet at laget viste lidenskap, besluttsomhet og karakter, uttaler Capello.

Likevel er han bekymret for det defensive foran onsdagens møte med Liverpool. To av målene kom på headinger etter innlegg.

- Vi manglet noe i luftstyrke i dag, sammenlignet med Fiorentina, men når innleggene kommer inn slik og man ikke er i posisjon, er det lite man kan gjøre. Liverpool er et fabelaktig lag som forsvarer seg grundig, og de er alltid farlige på dødballer. Vi er litt sårbare i luftrommet for øyeblikket.

 

Lite spilletid for de utlånte

Robbie Foy var den eneste av de utlånte spillerne som var på banen i samtlige minutter i helgens ligarunde da Chester beseiret Boston 2-1 hjemme. Alou Diarra er visekaptein for Lens og spilte 75 minutter i det målløse oppgjøret mot Nice på eget gress. El Hadji Diouf (Bolton) og Carl Medjani (Lorient) var begge suspendert grunnet utvisninger. Salif Diao (Birmingham) har en leggskade, mens Bruno Cheyrou ikke var i aksjon for Marseille i 0-1-tapet for Strasbourg. Gregory Vignal og Rangers hadde spillefri.

 

Poengdeling for U18

Liverpools juniorlag spilte 1-1 mot Sheffield United på Akademiet i Kirkby. Gjestene fra Yorkshire tok ledelsen 1-0 før hjemmelaget fikk James Frayne utvist etter å ha spyttet mot en motspiller. Til tross for en spiller mindre kjempet de røde seg tilbake og utlignet ved Karl Noon. Liverpool måtte avslutte kampen med ni spillere etter at den nord-irske U19-landslagskeeperen Paul Willis måtte forlate banen med en skade og alle innbyttene var unnagjort. U16-spillerne Jay Spearing og Robbie Threfall var i startoppstillingen, mens de jevngamle Lee Woodward og Craig Lindfield ble byttet inn. John Owens’ elever har to kamper igjen å spille og må vinne begge og samtidig håpe på at Bolton taper sine resterende tre for å unngå bunnplassen i FA Premier Academy League, Group C.

Lagoppstilling: Willis; Spearing, O'Donnell, Hitchin, Threlfall; Hamill, (Woodward), Guthrie, Barratt, Wilkie (Platt); Frayne, Noon (Linfield).