Rød finale for Dietmar Hamann

Didi ser fram mot sin første finale i Champions League, men vet ikke om det blir siste kamp for Liverpool. Roy Evans håper pokalen hentes hjem som en takk til fansen. Spansk dommer i Istanbul.

Passende slutt for Hamann?

Han har opplevd det meste, Dietmar Hamann.  Onsdagens kamp mot AC Milan vil bli tyskerens 11. finale, og det inkluderer VM-finalen mot Brasil i 2002.  31-åringen mangler imidlertid en finalekamp i Champions League.  Sluttkampen i Istanbul kan samtidig bli den siste i helrødt for en spiller hvis kontrakt løper ut etter denne sesongen, men Didi sier at ingenting er avgjort vedrørende hans fremtid.

 

- Å vinne Champions League med Liverpool, i en turnering hvor de skapte seg sitt navn, ville være utrolig.  Jeg møter folk i gatene som minner meg om dette.  De var vant til suksess 20 eller 30 år tilbake, og de har ikke hatt så mye suksess om de gjerne skulle ha ønsket de siste årene.  Forhåpentligvis er det i ferd med å forandre seg.  Vi har sett hvor mye det betyr for dem å spille kamper som dette.

 

- Hvis du ikke hadde vært klar over hvilken type klubb du spiller for tidligere, tror jeg alle vet det nå.  Størrelsen på denne klubben kommer frem ved de største anledningene.  Det er en spesiell fotballklubb.  Du kan se og erfare hvor spesielt Anfield er på kvelder i Europa.  Hvis de lot meg være halv scouser, en æresutnevnt scouser, da hadde jeg tatt det.

 

- Jeg vet fortsatt ikke hva jeg kommer til å gjøre neste sesong.  Jeg vil ta avgjørelsen etter finalen, og det er fortsatt en mulighet for at jeg blir her.

 

 

- Spiller for en ny generasjon

Roy Evans har sittet på Liverpools benk under fem finaler i den gjeveste E-Cupen, da som trener.  Fire av dem er vunnet, noe som betyr at dersom det blir seier på Ataturk Stadium vil de røde kunne sette av plass til den karakteristiske pokalen for evig og alltid.  Roy Evans mener at en slik triumf vil være passende for denne klubben, og ikke minst for sulteforede fans hvor en ny generasjon nå kan oppleve en slik finale.

 

- Det er en stor kamp og det er lenge siden vi har vært med i en Champions League finale.  Vi har gjort det glimrende som har kommet dit og jeg føler uansett at dette er vår cup etter alle de store kveldene vi har hatt tidligere.  Å vinne den for femte gang vil bety at vi kan beholde pokalen, noe jeg synes er passende for en klubb med det ryktet som Liverpool har i Europa.

 

- Måten vi har spilt på har vært på et annet nivå enn hvis en sammenligner med ligaen.  Det har vært en fantastisk rad med kamper og jeg håper vi kan fortsette denne uka.

 

- Rafa har taktisk gjort det riktig gjennom hele turneringen fordi han kjenner denne cupen ut og inn.  Jeg er sikker på at han vil treffe også på den siste dagen.  Han vet hva han ønsker i Champions League, mens han fortsatt lærer i Premier League.  Det har han sagt selv også.

 

- Vi har en del å ta igjen i forhold til tre eller fire klubber i ligaen, men jeg forventer at det blir gjort til neste sesong dersom han kan styrke stallen og ha en seier i Champions League i bagasjen.

 

- Det vanskeligste er å komme til en slik finale, og det beste er å kunne vinne den avgjørende kampen.  Det er hva det dreier seg om.  Jeg håper de gjør det for fansen.  Jeg var på hjemmekampen mot Chelsea og det var absolutt fenomenalt.  Det var som i gamle dager, men det var bedre fordi vi har ikke hatt suksess på lang tid på det nivået.

 

- Jeg har vært på fem finaler, slik at du fort glemmer at noen av dagens fans ikke har vært på noen.  Det er ikke rart de er oppstemt.  Dette er et Liverpool som spiller for en ny generasjon med fans og dette er deres første smak av suksess på det ypperste nivået.

 

 

Spansk dommer

Onsdagskveldens dommer vil være spanske Manuell Enrique Mejuto Gonzáles.  Gonzáles er en meget rutinert dommer som dømte da Liverpool snudde 0-1 til nødvendige 3-1 mot Olympiakos i den siste kampen under årets gruppespill.  Han var også mannen med fløyta da Milan vant 1-0 på Old Trafford.