Salif Diao til Birmingham

Senegaleseren leies antakelig ut. Forsterkninger ønsket. Jerzy Dudek med på et ellers ungt FA-cuplag. Josemi tilbake.

Salif Diao blir sannsynligvis leid ut til Birmingham resten av sesongen, nærmere bestemt i seks måneder. Aston Villa skal også ha vært interessert, men den senegalesiske midtbanespilleren rapporteres å ha foretrukket St. Andrews. 27-åringen er ment som en erstatter for Robbie Savage, som snart blir solgt til Blackburn. Diao kostet £ 5 millioner da han kom fra den franske klubben Sedan sommeren 2002. Til tross for deltakelse i 15 kamper denne sesongen, har den defensivt anlagte landslagsmannen vært ute og krevd mer spilletid for å bli værende på Anfield.

Forsterkninger ønsket
Rafael Benitez sier at han godt kunne tenke seg å kjøpe flere spillere, men mener han ikke har råd.
- I det siste har vi tapt 0-1 for både Manchester United og Chelsea, som begge har sterkere staller enn oss. Vi er stadig på utkikk etter forsterkninger, men vi har ikke så mye penger, sier Benitez, som understreker at han synes Liverpool har en bra stall.
Liverpool har tilbudt Leeds United £ 250 000 for den unge keeperen Scott Carson, men Yorkshire-klubben krever £ 1 million. Dessuten møter de røde konkurranse fra Chelsea, som også ønsker seg Carson.

Kondolanse til Portugal
Liverpools spanske manager har i dag, på vegne av klubben og seg selv, sendt en kondolanse til Marco Caneira. Den portugisiske Valencia-forsvareren, som kjenner både Benitez og Mauricio Pellegrino personlig, mistet søndag datteren mens han selv var opptatt med kamp.

Dudek spiller
Jerzy Dudek, som tidligere i dag avviste all skyld for matchballen til Manchester United, starter definitivt mot Burnley i morgen. Den spanske back Josemi kan også komme på banen. Han tas inn igjen i stallen etter å ha vært ute med kneskade i seks uker. Steven Gerrard vil derimot ikke spille FA-cupkampen. Dette fordi han skal spares og fordi han ryktes å slite med en strekk i lysken. Liverpool kommer ventelig til å stille med et svært ungt og urutinert lag. Zak Whitbread, David Raven, Neil Mellor og John Welsh var alle plukket ut til å spille kampen før den ble flyttet fram. I tillegg vil Stephen Warnock, som var influensasyk den 7. januar, være aktuell for en plass i startoppstillingen.
- Vi må prioritere ligaen. Dessuten er det viktig at talentene får prøve seg, og vi vet jo at de kan skaffe oss resultater, forklarer Rafael Benitez den avgjørelsen.

Kampklar Mellor
En som får en sjanse til å vise seg fram som en konkurrent til Fernando Morientes, er Neil Mellor. Kjøpet av den spanske spissen har på ingen måte skremt unggutten.
- Jeg så på Sky at jeg skulle til Sheffield United, men det skal jeg ikke. I stedet har jeg planer om å bli her og kjempe for mer spilletid på førstelaget. Dette har vært en strålende sesong for meg, understreker 20-åringen, som innrømmer at han vært småsyk og ute av form i det siste.

Rooney slapp unna
Manchester Uniteds Wayne Rooney slipper straff etter at han gjorde sitt beste for å provosere Liverpool-supporterne lørdag. Det har fotballforbundet bestemt. Etter scoringen gjorde den tidligere Everton-spissen grimaser mot den helrøde skaren på tribunen.

Fastsatt kampdato
Reservelagskampen mot Blackburn Rovers går av stabelen på Racehorse Ground den 18. april. Kampen skulle egentlig vært spilt den 5., men ble avlyst på grunn av våt bane.