Sao Paulo klare for finalen

Dersom Liverpool slår Deportivo Saprissa i morgen, vil de møte Sao Paulo i finalen i klubb-VM. Medford ser fram til å møte Liverpool. Cupfeber i Luton. Alonso om fremgangen. Smith prøvespilte for Carlisle.

Sao Paulo klare for finalen
Dersom Liverpool slår Deportivo Saprissa i sin semifinale i klubb-VM i morgen, vil de ikke uventet møte brasilianske Sao Paulo i finalen på søndag. Brasilianerne vant nemlig sin semifinale med 3-2 over Al Ittihad fra Saudi-Arabia i dag.

Kampen på Tokyos National Stadium ble jevnere enn ventet. Brasilianerne tok oppskriftsmessig ledelsen ved Amoroso allerede etter 16 minutter, men Al Ittihad utlignet ved Noor før pause. Andre omgang var bare et par minutter gammel da Amoroso igjen ga brassene ledelsen, og når keeper Ceni gjorde 3-1 på straffespark etter 57 minutter virket kampen avgjort. Al Ittihad kom imidlertid sterkt mot slutten, og reduserte ved Al Montashari når 20 minutter gjenstod av kampen. Sao Paulo holdt imidlertid på ledelsen, og kan begynne å tenke på finalen.

Rafael Benitez var for øvrig på plass på stadion for å følge kampen på nært hold, og vil helt sikkert at høstet nyttet informasjon om sine kommende motstandere. 

Medford gleder seg til å møte Liverpool
Hernan Medford er det nærmeste man kommer en fotball-legende i Costa Rica. Nå gleder den tidligere storspilleren seg til å lede Deportivo Saprissa fra benken mot Liverpool. VM-stjernen nøler ikke med å karakterisere kampen som den viktigste i klubbens historie. Han innrømmer at han har stor respekt for de regjerende europamestrene, og at det er en vanskelig oppgave hans lag står overfor i morgen.

- Vi møter tross alt Liverpool, en klubb med mye talent i troppen. Det er veldig motiverende for mine spillere å skulle spille mot Liverpool. Trolig er dette den viktigste kampen i vår klubbs historie, slår han fast.

- Det blir to ulike spillestiler som møtes, så det skulle bli en interessant kamp. Vi spiller teknisk pasningsfotball, mens Liverpool er mer kraftfulle i sitt spill. De har mange sterke spillere, ispedd noen gode individualister. Det spiller ingen stor rolle hvilket lag de stiller med. Vi snakker om Liverpool, og alle deres spillere holder høy standard, konstaterer Medford.

Voldsom interesse i Luton
I Luton råder det FA-cupfeber etter at man trakk Liverpool opp av hatten i 3.runde. Billettsalget starter i dag, og man venter at billettene vil bli revet vekk. Staben på Kenilworth Road rapporterer i alle fall om en enorm etterspørsel etter billetter til kampen lørdag 7.januar, og all reklameplass til kampen ble solgt unna på 90 minutter!

Alonso mener de røde nærmer seg
Liverpools midtbane-elegant Xabi Alonso uttaler i dag til Sky Sports nettsted at Liverpool er i ferd med å ta igjen forspranget Chelsea har opparbeidet seg de par siste årene. Med andreplass på tabellen, og sju strake ligaseire i boks, er det mye som taler for at han har et poeng. Alonso mener at Liverpool har forbedret seg så mye denne sesongen, at man nå kan utfordre Chelsea i kampen om å være Englands ledende lag.

- Vi nærmer oss deres nivå, og forspranget minker. Vi blir stadig bedre, fordi vi har mer selvtillit. Forskjellen på oss og Chelsea er ikke like stor som i fjor. Vi har ikke sluppet inn mål på 10 kamper, og det er slik vi ønsker det skal fungere. Vi setter oss stadig høyere mål, slår spanjolen fast.

- Chelsea er en annen type klubb. Bare se på stallen de har, og mulighetene de har til å kjøpe nye spillere. Der har de et fortrinn, legger han til.

Smith prøvespilte for Carlisle
Liverpools unge forsvarstalent James Smith spilte for reservelaget til Carlisle i en vennskapskamp mot Gretna i går. Kampen, som gikk bak lukkede dører på Frenchfields, Penrith, endte 2-2. Carlisle har vurdert spilleren, men kommer ikke til å hente han til Cumbria.

- Det var flott å se at han gikk til verket med full innsats, men vi kommer ikke til å hente spilleren hit på det nåværende tidspunkt, slår Carlisle-manager Paul Simpson fast i lokalpressen.