Sinama-Pongolle ikke fremmed for utlån i januar

Han nevner ikke Real Betis med et ord, men Florent Sinama-Pongolle er ikke fremmed for tanken om et låneopphold i en annen klubb etter nyttår. Stephane Henchoz er fortsatt bitter på Rafael Benitez.

I går kveld avslørte Real Betis at de har en stående avtale med Liverpool om å hente Florent Sinama-Pongolle på lån ut sesongen. I dag bekrefter den unge franskmannen at han ønsker seg et låneopphold i en annen klubb, men nevner ikke Betis med et ord selv. Dersom Rafael Benitez lykkes i sin jakt på en ny høyreflanke, frykter ”Flo” at det blir enda mindre spilletid for han fremover. Derfor konkluderer 21-åringen med at det nå er best med et kortere opphold i en annen klubb.

Sinama-Pongolle har bare startet tre kamper for de røde denne sesongen, og har ikke spilt siden det forsmedelige nederlaget mot Crystal Palace i ligacupen. På topp alternerer Rafael Benitez mellom Djibril Cissé, Fernando Morientes og Peter Crouch, mens Steven Gerrard nå har lagt beslag på høyreflanken.

- En ny høyre flankespiller vil være en trussel for meg, og nå får jeg heller ikke mye spilletid til å bevise at jeg duger til jobben her. Men akkurat nå vil jeg ikke tenke mer på dette. Jeg vil bare fortsette å jobbe hardt, og må jeg forlate klubben i januar, så gjør jeg det, sier Sinama-Pongolle selv.

- Jeg vil ta en prat med manageren, og forklare hvordan jeg ser på situasjonen. Jeg trenger virkelig å spille noen kamper. Jeg behøver å konkurrere. Det er bare normalt. Jeg er 21 år gammel, og behøver å spille 20-30 kamper i sesongen. I fjor spilte jeg 26 kamper, og da var jeg skadet i seks måneder. Dersom jeg ikke hadde blitt skadet ville jeg ha spilt 40 kamper. Det ville ha vært bra for en spiller på min alder, legger han til.

- En låneavtale er kanskje aktuelt. Det vil imidlertid i så fall være min egen beslutning. Nå vil jeg bare vente og se hvor jeg står i januar, og så vil jeg snakke med min agent. Det er allerede klubber som viser interesse, men det forblir en sak mellom agenten min, Rick Parry, meg selv og Rafael Benitez.

Sinama-Pongolle har som kjent vært lånt ut fra Anfield tidligere. 2002/03-sesongen tilbrakte han i franske Le Havre.

- Situasjonen er litt frustrerende, men jeg prøver å jobbe hardt. Jeg er fortsatt ung, og manageren sier han har tro på meg. Jeg forbereder meg godt, slik at jeg er klar til enhver kamp. Jeg ønsker imidlertid ikke å vente til noen blir skadet før jeg får sjansen, slik som i fjor. Da ble Djibril Cissé langtidsskadet i fem-seks måneder. Jeg fokuserer bare på å jobbe hardt hver dag, og holde meg i form, avslutter ”Flo”.

Henchoz bitter på Benitez
Når Stephane Henchoz returnerer til Anfield i morgen, vil det være for første gang etter at han ble vist utgangsdøren av Rafael Benitez i januar. Og det er en bitter sveitser, med hevntanker, som tar den korte turen fra Wigan. Midstopperen mener nemlig at Liverpools spanske manager aldri ga han en reell sjanse til å fortsette Liverpool-karrieren.

Henchoz spilte bare en Champions League-kamp og tre ligacupkamper under Benitez i fjor. 32-åringen forlot deretter Merseyside til fordel for Glasgow og Celtic. I sommer gikk så turen tilbake til Premier League, og nyopprykkede Wigan. Sveitseren har en stor del av æren for Wigans gode start på sesongen, men er likevel fortsatt bitter over at han måtte forlate Anfield.

- Jeg hadde fem flotte år i Liverpool, og deretter seks fæle måneder. Jeg er fortsatt trist på grunn av måten jeg måtte forlate klubben på. Etter alle årene i klubben, og alle trofeene jeg var med på å vinne, er vel det en normal reaksjon. Jeg opplevde mye suksess med Liverpool, og det var kjempemoro. Jeg antar at alt har sin ende, men jeg ønsket ikke at det skulle ta slutt så tidlig som det gjorde.

- Fjorårssesongen er den verste i min karriere. De seks månedene jeg spilte under Benitez var virkelig tøffe. Jeg fikk nesten ikke spille en eneste kamp, og fikk aldri en reell sjanse til å vise meg fram. Hadde jeg fått spille to-tre kamper på rad, og spilt dårlig, hadde det vært greit. Men jeg fikk aldri spille flere kamper på rad.

- Når du ikke får sjansen til å vise hva du kan, føles det veldig urettferdig. Det er vanskelig å forstå slikt, men slik var min situasjon under Benitez. Jeg trodde det ville være bra for meg å gå til Celtic, men det fungerte ikke slik jeg forventet. Jeg fikk spille noen kamper, men ikke så mange som jeg hadde håpet på. Jeg flyttet trolig på meg på feil tidspunkt, så det var en skuffende sesong sett under ett.

- Jeg ønsket å returnere til England, og Wigan ga meg sjansen. Jeg angrer ikke på det. Mange advarte meg mot å dra til Wigan, og sa vi ville slite med å holde oss i Premier League.

Wigan gjorde for øvrig hele ni forandringer på laget fra siste ligakamp til onsdagens ligacupseier over Newcastle. Paul Jewell hvilte med andre ord en rekke av sine beste spillere med tanke på morgendagens kamp på Anfield. Det er ventet at han vil gå tilbake til den samme lagoppstillingen som han brukte mot Tottenham når laget gjester Liverpool. Mike Pollitt vil vokte buret for Wigan, da John Filan er ute med en kneskade. Ellers er som kjent Emerson Thome uaktuell på grunn av kjevebeinsbruddet han pådro seg mot Newcastle.