Sinama-Pongolle utestengt i to reservelagskamper

Pongolle suspendert i to reservekamper etter utvisning, men tilgjengelig for 1.laget i samme periode. Anderlecht sender videobevis til UEFA. Jestrovic: - Jeg er ikke rasist. Carling Cup i tre nye år. «Rødt» møte i FA-cupen.

Florent Sinama-Pongolle ble utvist i gårsdagens reservelagskamp mot Manchester City. Franskmannen skal ha kjeftet på den ene assistentdommeren etter at han trolig ble snytt for et soleklart straffespark. I henhold til FAs disiplinærreglement så gir utvisning som følge av munnbruk to kampers karantene. Dette bekreftes i ettermiddag på theFA.com (klikk på "+" under "Premier League"). Florent Sinama-Pongolle er utestengt i to reservelagskamper fra 16.november, det vil si oppgjørene mot Birmingham 22.november og Sunderland 29.november i FA Premier Reserve League. Reglementet er imidlertid slik at spilleren vil være tilgjengelig for førstelaget i hele karantenetiden. Det er kun røde kort som kvalifiserer til tre kampers karantene at spilleren må stå over i alle klasser.

- Jeg er ikke rasist
Anderlecht-spilleren Nenad Jestrovic forsøker etter beste evne å bedyre sin uskyld i påvente av at UEFA skal behandle hans disiplinærsak. Serberen har tro på at han skal blir frifunnet for rasistiske kommentarer mot Mohammed Sissoko under tirsdagens kamp i Champions League. Dommer Kim Milton Nielsen delte viste straks angriperen av banen.
- Det er ikke noe problem at UEFA skal etterforske saken. Jeg er ikke rasist, sier 29-åringen.
Anderlecht skal nå sende en videotape til UEFA med bilder av hendelsesforløpet.
- Jeg har snakket med presidenten (Roger van den Stock i Anderlecht) og vi skal sende et videobånd til UEFA. Jeg skjønner ikke hvorfor dommeren viste meg ut. Sissoko hørte det ikke og han så overrasket ut da jeg ble utvist.
- Jeg deltar i alle kampanjene vi har mot rasisme i Anderlecht, og det er vanskelig for meg å forstå at alle tror jeg er en rasist, spesielt fordi jeg ønsker å spille i England en dag. Jeg liker alle, og det er ikke viktig hvilken hudfarge folk har.

Carling Cup fram til 2009
The Football League meddeler at Ligacupen blir hetende Carling Cup i hvert fall ut 2008/2009-sesongen etter at sponsoravtalen med Coors Brewers Ltd ble forlenget med tre nye år. Finalen vil fra neste sesong spilles på nye Wembley Stadium.

”Rødt” møte i FA-cupens 1.runde
To tidligere Liverpool-lagkamerater møtes til managerdyst i 1. runde av FA-cupen til helgen. Mark Wright leder League Two-klubben Peterborough hjemme mot Nigel Cloughs Burton Albion fra Conference National.