Sint Rafa gir ikke opp Mark Gonzalez

Manageren mener det er tåpelig at handelen ikke kan gjennomføres nå, og med chilensk støtte vil han gjøre et nytt forsøk på å hente vingen i januar. Spiss må stå over for Sunderland?

Ifølge Rafael Benitez har chilenske myndigheter engasjert seg i kampen for at lynvingen Mark Gonzalez skal få spille for Liverpool.

- Det er helt utrolig at vi må vente så lenge. De chilenske myndighetene støtter oss, og det er solgt 1000 Liverpool-trøyer i Chile siden vi ga uttrykk at vi er interessert i spilleren. Ingen skjønner hva som skjer, mener Liverpools spanske manager.

Han er inneforstått med at han ikke kan sende en ny søknad om arbeidstillatelse for Mark Gonzalez med en gang. Men samtidig gjør han det klart at han vil slå til så snart som mulig. I utgangspunktet vil det si neste sesong, altså etter 31. mai 2006. Det hindrer likevel ikke Rafael Benitez fra å gjøre et forsøk enda tidligere.

- Vi må minst vente til januar før vi kan prøve på nytt, men neste år vil han få europeisk pass uansett. Bestemora hans er fra Spania, og han har en tysk bestefar. Så det handler bare om ett års forskjell, understreker en oppgitt Benitez.

Han mener regelrytteriet kunne vært lagt til side, slik at det som uansett vil skje på sikt, i stedet kan skje nå.

- Etter min mening er det tåpelig at spilleren ikke kan slutte seg til oss nå. Vi har brukt store ressurser på å følge utviklingen hans. Vi har sendt speidere og deriblant sjefspeideren min, vi har fått gode rapporter fra hans tidligere managere, og vi har også intervjuet tidligere lagkamerater for å finne ut hva slags type han er, sier Rafael Benitez.

- Det som skjer her, er at de europeiske mesterne har funnet en spiller som de mener er god nok og som de mener har en stor framtid i klubben, men så får de ikke kjøpe ham, avslutter Rafa.

Sunderland-spiss må stå over?
Jon Stead, Sunderlands dyreste sommerkjøp, sto over gårsdagens Sunderland-trening på grunn av en virussykdom.

Hvis han ikke bli frisk i tide, vil antakelig Andy Gray vikariere som ensom spiss på topp under dagens kamp mot Liverpool, skriver icnewcastle.co.uk.