Sissoko overrasket over tillit

Momo Sissoko trodde ikke han ville få spille så mye i starten på sin karriere i Liverpool. Josemi optimistisk foran møtet med Real Betis i CL. Ny seier for juniorene, men stortalent brakk benet.

Nykomling fornøyd med starten
Momo Sissoko gjorde en ny bra kamp for de helrøde da han kom inn som innbytter for Dietmar Hamann i pausen mot Tottenham.  20-åringen har overrasket mange med sitt spill etter £5.6M overgangen fra Valencia og tegner til å bli et av årets kjøp i engelsk fotball.  Selv er han også litt forbauset over den tilliten han har fått allerede fra begynnelsen av sin tid på Anfield.

- Jeg har følt meg bra etter at jeg kom til Liverpool og det viktige er at jeg får spille.  Skal jeg være ærlig så trodde jeg ikke at jeg ville få spilletid helt fra starten av, men manageren har satt meg opp på laget og det har vært en positiv begynnelse for meg.  Jeg er virkelig fornøyd og håper bare at det kan fortsette.  Det er noen glimrende midtbanespillere her og stor kamp om plassene.

- Jeg kom hit for å lære og fortsette min fotballutdanning, slik at det er bra at jeg både kan spille og samtidig lære ved å ha alle disse spillerne rundt meg.  Dette er en ny liga og en ny erfaring for meg.  Jeg har spilt i La Liga men dette er en helt annen form for fotball.  Mye hardere og tøffere.  Standarden på fotballen er veldig, veldig høy, og det er noen utmerkede spillere her.

Sissoko har så langt pådratt seg tre gule kort, to i ligaen og et ute i Europa, og han er klar over at han må prøve få begrenset antall advarsler:  - Det er viktig at jeg ikke prøver å forandre min stil for mye siden det er mitt hovedmål, det å vinne ballen.  Jeg må bare fortsette, men få færre advarsler.  Jeg har sett på de gule kortene jeg har mottatt og to av dem kunne trolig lett vært unngått slik at jeg vil lære av dette og gjøre det jeg kan for å unngå lignende situasjoner framover.


Seier for Real Betis
Allerede tirsdag er det på’n igjen for Liverpool med den viktige åpningskampen i gruppespillet i Champions League, borte mot Real Betis.  Betis vant i går sin generalprøve da Osasuna ble slått 1-0 på eget gress.  Toppscorer Ricardo Oliveira ble matchvinner fra straffemerket.

Liverpools forsvarspiller Josemi kjenner Real Betis godt fra sin tid med Malaga i La Liga, og er optimistisk foran møtet med en god motstander:  - Betis er et utmerket lag og de vil gjøre det vanskelig for oss å vinne kampen.  Det er imidlertid tilfellet med alle lagene som vi er trukket mot, at ingen av kampene vil bli lette.

- Vi er regjerende mester og alle vil ønske å slå oss.  Vi vet det, og vi vil være klare til å møte hvem som helst. 

- Min statistikk fra Malaga mot Betis er god, men det er aldri noen lett plass å reise til.  De har et veldig bra lag offensivt.  I Joaquin har de en av de farligste angriperne i hele Spania.  Han har stor fart og er veldig direkte.  Han gir utmerket service til de andre angriperne og er en av de spillerne vi må følge nøye.

- Det har mange alternativer fremover på banen, men jeg tror de er sårbare bakover og jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan få tre viktige poeng og dermed gjøre en god start i gruppespillet.


Spearing brakk leggen
Liverpool har et spennende juniorlag denne sesongen, og 3-1 mot Leeds på akademiet på lørdag gjør at elevene til John Owens har vunnet tre av de fire første ligakampene i 2005/06.  Laget består i stor grad av ”the dream team” som er en gruppe med spillere som har gått sin seiersgang opp gjennom årsklassene og nå er rykket opp til de rødes U18 lag.

Scorere mot Leeds var Craig Lindfield og Charlie Barnett(2).  Ifølge nettstedet The Liverpool Way var midtstopper Callum Woods banens beste spiller.

Et stort malurt i begeret var at Jay Spearing ble båret av banen med en brukket skinnlegg.  Spearing er en liten og tøff forsvarer som er regnet som et av de største talentene som Steve Heighway råder over i Kirkby.