Sissoko takket nei til Chelsea

Mohamed Sissoko takket nei da Chelsea prøvde å ”stjele” han fra Liverpool i siste øyeblikk. Rafa lei av å vente på Figo. Morientes gleder seg til sesongstart. Carragher ”årets spiller”.

Chelsea skal ha kommet på banen i siste øyeblikk i et håp om å kapre overgangen til Mohamed Sissoko fra Valencia til Liverpool, men spilleren skal ha takket nei til Mourinho & Co, skriver Chris Bascombe i Liverpool Echo i dag. Landslagsmannen fra Mali ankom Melwood for sin medisinske test i dag tidlig, og Rafael Benitez håper å presentere midtbanespilleren sammen med keeper Jose Reina på en pressekonferanse senere i dag.

 

- Vi håper å gjøre unna sluttdetaljene i dag, slik at vi kan presentere Sissoko og Reina på en pressekonferanse, bekrefter Rafael Benitez til Echo.

 

- Vi har ført forhandlinger med spilleren siden vi fikk vite at han var tilgjengelig, og vi fikk med en gang inntrykk av at han virkelig ønsket å spille for oss. Vi visste også at det ville bli vanskelig for oss å få han hit, fordi Everton og en klubb til (Chelsea, red.anm) ønsket han, legger han til.

 

- Jeg er henrykt over at han valgte Liverpool, fordi han er en god spiller både for nåtiden og fremtiden. Han har spilt høyreback, men det er ikke hans beste posisjon. Jeg ser han som en sterk sentral midtbanespiller, avslører Liverpool-manageren.

 

- Han spiller med mye energi og i et høyt tempo. Han er ung, han er god med ballen og vil forbedre balansen i vårt lag. Han hadde to gode år i Valencia, hvor han var med på å vinne troféer. Jeg kjenner han som en svært god spiller. 

 

Rafa lei av Real Madrid

Til Liverpool Echo ga også Rafa Benitez klart uttrykk for at han var lei av Real Madrids uthalingstaktikk i Luis Figo-overgangen, og benyttet anledningen til å advare den kongelige klubb om at man nå så seg om etter andre alternativer på høyre kant.

 

- Det blir bare mer vanskelig å få i stand en avtale for hver dag som går. Vi ser nå på andre muligheter i den posisjonen.

 

Morientes gleder seg

En som gleder seg stort til sesongstart er Fernando Morientes. Han får sin første smak av Champions League-spill for Liverpool når de røde møter TNS på onsdag, ettersom han ikke var spilleberettiget i denne turneringen for Merseyside-klubben i fjor. Etter to mål på en omgang mot Wrexham på lørdag, er formen tydeligvis i anmarsj hos spanjolen.

 

- Lørdagens kamp var svært viktig for oss for å finpusse formen til kvalifiseringskampen på onsdag. Det vil være en ære for meg å spille for Liverpool i europacupen, og Champions League er verdens viktigste klubbturnering. For meg personlig betyr dette mye, for jeg elsker å spille i Champions League. Det var synd jeg ikke fikk spille for Liverpool i fjor, men det kunne jeg ikke ettersom jeg hadde spilt for Real Madrid i turneringen.

 

- Nå kan jeg imidlertid være med helt fra starten av med min nye klubb, og jeg blir en lykkeligere mann i år som slipper å se mine lagkamerater fra tribunen i Champions League.

 

Fernando Morientes tipper for øvrig at Luis Figo vil gjøre det godt i engelsk fotball om overgangen til Liverpool blir en realitet.

 

- Om det blir noe av overgangen vil spissene på Liverpool ha en av verdens beste tilretteleggere på laget. Jeg håper virkelig Luis Figo kommer, fordi han er en utrolig god spiller som jeg tror ville blitt veldig viktig og en suksess hos oss. Han er en av verdens beste høyrekanter, og alle spisser vil elske å spille på samme lag som han. Jeg tror også han vil venne seg til spillet i England raskt, fordi han er så sterk fysisk og fordi han snakker godt engelsk.

 

Morientes har også stor tro på Liverpools ferske keeper, Jose Reina: - Jeg spilte flere kamper mot Reina i Spania i løpet av de siste tre årene. Han er en stor keeper. Nå har vi tre av de beste målvaktene som finnes, og konkurransen om den plassen er stor. Jeg har sett mye spansk fotball på TV etter at jeg kom til England, og Reina har vært den beste keeperen i Spania den siste tiden. Han stilte meg mange spørsmål om spillestilen her, men jeg er sikker på at han har de riktige kvalitetene for å tilvenne seg den.

 

Carragher ”årets spiller”

Omtrent 70 000 brukere av Liverpools offisielle nettsted har stemt fram årets spiller. Ikke overraskende gikk Jamie Carragher til topps. Topp ti ble som følger:

1. Jamie Carragher  51,115 stemmer
2. Steven Gerrard  13,589 stemmer
3. Luis Garcia  1,850 stemmer
4. Jerzy Dudek  1,115 stemmer
5. John Arne Riise  1,089 stemmer
6. Xabi Alonso  971  stemmer
7. Sami Hyypiä  336 stemmer
8. Dietmar Hamann  296 stemmer
9. Steve Finnan  258 stemmer
10. Milan Baros  238 stemmer

Når det gjelder årets unge spiller var stemmefordelingen som følger:

1. Xabi Alonso  47,216 stemmer
2. Stephen Warnock  6,228 stemmer

3. Neil Mellor  5,537 stemmer
4. Milan Baros  4,794 stemmer
5. Florent Sinama-Pongolle 2,477 stemmer
6. Djibril Cisse  2,396 stemmer
7. Scott Carson  1,117 stemmer

8. John Welsh  623 stemmer

9. Anthony Le Tallec  499 stemmer
10. Darren Potter  222 stemmer