Sjokkerende erstatningskrav fra Sunderland

Sunderland krever £260 000 fra Liverpool fordi ligakampen mellom de to lagene blir utsatt. Liverpool nekter å betale, og henviser til at deltakelsen i klubb-VM er obligatorisk.

Liverpool har mottatt et helt utrolig kompensasjonskrav fra Sunderland og Premier League, fordi de har takket ja til å delta i klubb-VM. Sunderland krever hele £260 000 i kompensasjon fra de røde, fordi ligakampen mellom de to lagene på Stadium of Light blir utsatt som en følge av Liverpools deltagelse i turneringen i Japan.

Sunderland v Liverpool var opprinnelig terminfestet til lørdag 17.desember. Oppgjøret var plukket ut som live-kamp på Sky Sports, med avspark klokken 18.15 norsk tid. Nå som Liverpool reiser til Japan allerede 11.desember, er Sunderland i harnisk over de økonomiske tapene de lider som en følge av at kampen da høyst sannsynlig ikke blir TV-kamp.

Premier League har fortalt Liverpool at de ikke akter å betale denne regningen, fordi de mener deltakelse i klubb-VM ikke er obligatorisk for klubben. De har fortalt klubbledelsen at dette kravet er noe de røde må dekke selv. Men PL skal nå revurdere dette punktet etter korrespondanse med FIFA.

Premier Leagues opprinnelige standpunkt bestrides nemlig veldig sterkt av FIFA og UEFA, som i dag skal ha bekreftet at det er obligatorisk for Liverpool å stille opp i turneringen.

- Laget som representerer Europa i klubb-VM er nominert av UEFA. Som regjerende mestere i Champions League, er dette laget Liverpool. De har ikke noe valg. De må spille i turneringen, skal en talsmann for UEFA ha uttalt til Liverpool Echo i dag.

Liverpool, som allerede har bekreftet at de er villige til å delta i Japan, er sjokkert over erstatningskravet fra Sunderland.

- I vår respons til Premier League i denne saken, har vi påpekt at dette er en obligatorisk turnering for vårt vedkommende, så jeg kan ikke skjønne at vi kan bli avkrevd kompensasjon for utsettelsen av ligakampen, sier Rick Parry.

Holdningen til Premier League går for øvrig fullstendig på tvers av hva som var tilfelle da Manchester United ble sterkt oppfordret av toppene i engelsk fotball til å delta i tilsvarende turnering for seks år siden. United fikk som kjent trekke seg fra hele FA-cupen det året, for å få best mulig forutsetninger for å kunne delta.

Liverpool-ledelsen skal være svært overrasket over at de nå blir straffet for å vinne Champions League. FIFA-president Sepp Blatter har hele tiden gjort det klart at de røde må delta i klubb-VM, og ledelsen i Premier League skal nå ha skrevet til Blatter for å få fullstendig klarhet i spørsmålet omkring hvorvidt Liverpools deltagelse er tvingende nødvendig.