Skuffet Warnock ønsker å vise seg fram

Stephen Warnock var langt nede etter å ha blitt utelatt fra troppen til begge finalene i fjor. Sommeren har han brukt til å riste av seg skuffelsen. Nå ønsker han å fravriste Riise og Traore venstrebackplassen.

Stephen Warnock ser fram til en ny sesong med Liverpool, og håper å legge de vonde minnene bak seg etter skuffelsen over å ha blitt utelatt fra troppen til Champions League-finalen i Istanbul. I kveld håper han å starte kampen mot CSKA Sofia på John Arne Riises bekostning. Fjorårssesongen var en sesong der Warnock gjorde store fremskritt, men han innrømmer at gleden over dette forsvant litt da han ble utelatt fra troppen på Atatürk Stadium.

- Jeg føler fortsatt at jeg har noe å bevise i Liverpool. Du ønsker alltid å vise manageren at du duger i en klubb som dette, og jeg ønsker å vise alle at jeg er god nok til å spille på dette laget. Mitt mål for sesongen er å spille jevnlig som venstreback, og jeg har stor tro på mine egne ferdigheter i så måte, sier Warnock til liverpoolfc.tv i dag.

- Etter sesongslutt i vår syntes jeg ikke at jeg hadde fått vist meg fram fra min beste side. Etter ankelskaden min kom jeg for raskt tilbake, fordi jeg var desperat etter å spille. Skader ser ut til å komme min vei på ubeleilige tidspunkter. Jeg spilte bra mot Bayer Leverkusen, og var fornøyd med formen min, bare for å bli skadet i lokalderbyet igjen. Hver gang jeg gjør det bra, har jeg fått slike tilbakeslag, sier ulykkesfuglen.

- Nå føler jeg meg imidlertid i bedre form enn på lenge, og det er ingen grunn til at jeg ikke skal få vist mitt potensiale nå. Det var noen riktig gode øyeblikk for meg i fjor, i tillegg til noen virkelig tøffe. Personlig står ligacupfinalen og mesterligafinalen frem som tunge stunder for meg. Jeg spilte i hver runde i ligacupen før finalen, og fikk ingen medalje ettersom jeg ikke var involvert i finalen. Så kom jeg ikke med i troppen til mesterligafinalen, noe som var det mørkeste øyeblikket i min karriere. Det var ikke nok vinnermedaljer for hele stallen, så jeg fikk ingen. Jeg har brukt sommeren til å komme meg over den skuffelsen, forteller han.

- Kvelden i Istanbul ble merkelig for meg, rent følelsesmessig. Når du er oppvokst som Liverpool-supporter er du takknemlig for å få oppleve en slik magisk kveld, som alle supportere ville ønske å ta del i. Men som spiller måtte jeg komme over den største skuffelsen i min karriere, nemlig å ikke få være med i troppen. Jeg var så glad som supporter, men så langt nede som spiller. En merkelig følelse, slår Warnock fast.

- Jeg føler at jeg hele tiden må lære ting på den harde måten i min fotballkarriere. Du må alltid prøve å ta med deg det positive fra alt du opplever, men når du får slike slag i ansiktet er det ikke lett å tenke slik. Slike stunder som finalen er hva det å være profesjonell fotballspiller handler om, og å gå glipp av det er noe det tar tid å komme over. Men jeg tror at det jeg har gjennomgått vil føre til at jeg blir tøffere mentalt sett, og det har definitivt gjort meg mer målbevisst og bestemt på å være med når vi skal spille vår neste finale, avslutter han.