Skyhøy selvtillit i troppen

Crouch har klokketro på seier mot São Paulo. Hyypiä mener Liverpool ikke har råd til å invitere motstanderne inn i kampene. – Frykt oss, sier Reina. Ett minutts stillhet for Rafas far? Sydney tok 5.plassen.

Peter Crouch ser ingen grunn til at Liverpools seiersrekke skal ta slutt i søndagens finale i klubb-VM mot São Paulo. De røde har vunnet ni av de siste 11 kampene, og spissen tror at selvtilliten spillerne har fått i disse kampene gir det lille ekstra som bør kunne være avgjørende mot de sør-amerikanske mesterne.
- At vi vant Supercupen på begynnelsen av sesongen ga oss et løft og vi har en slik vinnermentalitet i øyeblikket. Vi er fulle av selvtillit. Vi tror at vi ikke slipper inn mål og at vi kommer til å score. Vi tror at vi kommer til å vinne hver eneste kamp vi spiller. Det har vært slik i Premier League, i Europa og nå også i denne turneringen.

- Brasilianerne er tekniske så vi må ta tak i det fra start. Forhåpentligvis scorer vi et tidlig mål. Jeg er sikker på at vi kan vinne. Vi har ikke tatt turen helt hit for å komme på 2.plass.

Hyypiä misfornøyd med avslutningen mot Saprissa
Sami Hyypiä er misfornøyd med hvordan de røde avsluttet kampen på mot Deportivo Saprissa. Selv ble finnen byttet ut, men lagkameratene tillot costaricanerne å komme til en rekke farligheter på slutten og det skal ikke skje.
- Den neste kampen bli vanskeligere. Vi tok foten av pedalen mot slutten i går og det bør aldri skje. Jeg tror at alle følte at kampen var over og at vi var i finalen, men det var feil. Vi må lære av det.

- Hvis de hadde scoret, hadde det vært synd, men vi tenker ikke mye på rekorden. Noen kommer til å score mot oss en dag, men bra at det ikke skjedde i går.

Chris Bascombe i Liverpool Echo skriver at Rafael Benítez fryktet at han hadde begått en feil da han tok Hyypiä av banen 20 minutter før slutt, når han vet hvor mye det betyr at klubben har slått den 17 år gamle rekorden for antall kamper uten baklengsmål. Det har likevel gitt sjefen en pekepinn på hvor sårbare Liverpool er uten finnen på banen.

Reina: - Frykt oss
 Pepe Reina uttalte til Liverpool Echo i forkant av dagens trekning av 1/8-finalene i Champions League at det er på tide at de andre europeiske klubbene begynner å frykte Liverpool.
- Jeg tror at frykten skal ligge oss de andre lagene i øyeblikket. De skal være redde for oss, fordi vi er mesterne. I øyeblikket er vi til og med et bedre lag enn Real Madrid. Men det er lenge til februar, så vi får se.

Ett minutts stillhet for Rafas far?
Liverpoolfc.tv skriver at FIFA vurderer å holde ett minutts stillhet før finalen i VM for klubblag på søndag, i respekt for Rafael Benitez’ far som døde tidligere i uken. Selv om det ikke er offisielt bekreftet, sier kilder innen FIFA at det er 99,9 % sikkert, men at ingen av spillerne kommer til å bære svarte armbind.

Sydney tok 5.plassen
Sydney beseiret Al Ahly 2-1 i kampen om 5. plassen i FIFA Club World Championship. David Carney scoret vinnermålet i det 66.minutt. Dwight Yorke ga australierne ledelsen ti minutter før pause, men Emad Motab utlignet før pause.