Slavia Praha appellerer UEFA-avgjørelse

Slavia Praha appellerer Liverpool-seeding. Carragher engasjerer seg for Michael Shields. Ledige billetter til Sunderland. Zenden i faresonen. Henchoz gleder seg. Stelios blir i Bolton.

Slavia Praha protesterte mot at de ble fratatt sin Champions League-seeding til fordel for Liverpool, men fikk avslag fra UEFA på klagen. Nå har de appellert avgjørelsen. Liverpool/Kaunas er seedet i 3.kvalifiserende runde, og det er dette som har satt sinnene i kok i den tsjekkiske hovedstaden. Konsekvensen blir da nemlig at Slavia vil møte langt sterkere motstand i det siste hinderet før det lukrative gruppespillet.

UEFA ga tsjekkerne blankt avslag på protesten i begynnelsen av juli, men Slavia-ledelsen gir seg ikke, og protesterer på nytt like i forkant av trekningen til tredje kvalifiserende runde. Klubben har alliert seg med det tsjekkiske fotballforbundet, og appellerer nå dirkete til UEFA-president Lennart Johansson.

- Vi gjentar at vi ikke har noe i mot at Liverpool er inkludert i Champions League som tittelforsvarere. Det eneste vi ønsker er at Slavia ikke blir skadelidende på grunn av dette, uttaler Praha-klubbens øverste leder, Vladimir Leska.

Det tsjekkiske fotballforbundet har sendt et brev til Johansson på klubbens vegner.
- Vi har forhandlet med UEFA i denne saken, akkurat som det kroatiske fotballforbundet har gjort for å beskytte interessene til Hajduk Split, bekrefter generalsekretær Petr Fousek i det tsjekkiske fotballforbundet.

Carragher taler Shields sin sak
Jamie Carragher går i Liverpool Echo i dag ut og ber Tony Blair om hjelp for å få Michael Shields løslatt. Den unge scouseren ble nylig dømt til 15 års fengsel i Bulgaria, for en ugjerning en annen mann har tilstått.

- Jeg vet ikke hvordan rettssystemet fungerer i Bulgaria, men forhåpentligvis kan noe bli gjort med dette. Noen høyt oppe i regjeringen må ta tak i dette, kanskje til og med Tony Blair selv, uttaler en engasjert Carra.

Shields, fra Wavertree i Liverpool, har sittet arrestert i Bulgaria helt siden dagen etter Champions League-finalen i Istanbul. Han har hele tiden hevdet sin uskyld, etter at han ble arrestert mistenkt for drapsforsøk på kelneren Martin Georgiev. En annen mann, Graham Sankey, har nå stått fram i media og tilstått udåden, men dette tok ikke det bulgarske rettsvesenet hensyn til da de i går dømte Shields til 15 år bak murene.

Carragher forteller at denne saken er noe som har opptatt hans lagkamerater sterkt, og spesielt scouserne på laget.

- Vi fikk beskjed om den dårlige nyheten like før vi skulle spille mot Kaunas i går, og vi har fulgt hendelsene gjennom hele rettssaken. Det var også en banner med støtte til Michael på TNS-kampen i Wrexham, og våre tanker går til Michael og hans pårørende, sier Carragher.

Han dedikerer nå gårsdagens scoring til den unge scouseren. – Dersom jeg hadde visst jeg kom til å gjøre mål, skulle jeg hatt en t-skjorte med støtte til Michael Shields under den røde trøya. Når vi fikk beskjeden om at han var funnet skyldig og dømt til 15 års fengsel, ble vi veldig nedstemt. For meg selv, Steven Gerrard og de andre lokale guttene i troppen er dette en viktig sak. Michael er en av oss. En ung gutt som dro på fotballkamp for å støtte laget sitt, og som endte opp i fengsel i et fremmed land for noe han ikke har gjort. Han må være helt fortvilet der han sitter, og han har støtte hos alle i Liverpool.

- Han skulle vært på tribunen i Litauen i går kveld, men i stedet sitter han bak lås og slå. Vi synes veldig synd i han, for han har utvilsomt blitt utsatt for et justismord. Det sitter en annen kar i Liverpool som har tilstått udåden, og da burde Michael gå fri. Jeg vet det er mye som foregår i England nå, med terroristjakten og bombene i London, og alle jobber sikkert på spreng, men noen fra høyt oppe i systemet burde virkelig ta tak i denne saken likevel.

- Jeg vet ikke hvordan Michael har det nå, men jeg har barn selv, og klarer å sette meg inn i hvordan hans foreldre må ha det nå som sønnen har blitt dømt for noe han ikke har gjort. Jeg ville vært helt sønderknust selv. Vi må imidlertid ikke gi slipp på håpet, og ettersom han er uskyldig må noen fra regjeringen ta affære slik at rettferdigheten seirer.

Kampbilletter til Sunderland
Supporterklubben har noen billetter til første hjemmekamp for sesongen. Billettene vil trolig være på Anfield Road Lower. Ta kontakt med oss umiddelbart hvis du er interessert på email: [email protected]. Tilbudet gjelder kun til medlemmer.

Zenden i faresonen
Boudewijn Zenden pådro seg gult kort i Litauen i går, og er dermed ett gult kort unna en kamps karantene i Champions League-kvalifseringen. De strenge reglene i kvalifiseringen sier at en spiller må stå over etter to gule kort, og dermed er nederlenderen i faresonen for å miste en av kampene i en eventuell tredje kvalifiseringsrunde.

Henchoz gleder seg
Tidligere Liverpool-stopper Stephane Henchoz sier til liverpoolfc.tv i dag at han gleder seg til en ny utfordring i Wigan, der han vil prøve å hjelpe den nyopprykkede klubben til å berge kontrakten i Premier League. Henchoz tegnet en ettårskontrakt med klubben, som blir ledet av tidligere Liverpool-reserve Paul Jewell, i går, og er henrykt over å skulle spille i øyrikets beste liga igjen.

- Jeg hadde tre veldig gode år i Liverpool, og det var flott å vinne noen troféer. I det fjerde året pådro jeg meg noen skader, og spesielt slet jeg med akillesen, mens det femte året – den siste sesongen under Gerard Houllier - var vanskelig både for meg selv og laget. Men jeg tror ikke at jeg trenger å bevise noe som forsvarer. Jeg ønsker nå bare å trives med fotballen, og Premier League er en veldig spennende liga.

- Jeg er forberedt på å kjempe for å unngå nedrykk. Jeg vet at folk forventer at lag som rykker opp i eliten skal rykke rett ned igjen. Vi vet det blir vanskelig, og jeg vet jeg ikke kommer til å være på det vinnende laget så ofte som jeg var i Liverpool. Utfordringen blir å beholde plassen i toppdivisjonen. Vi vet vi ikke kommer til å vinne noe trofé, men å unngå nedrykk vil tilsvare det for denne klubben. Akkurat nå er Wigan en Premier League-klubb, og selv om de ikke er så fasjonable som mange av de andre klubbene, så kan vi skape historie ved å unngå nedrykk.

Stelios vil fortsette i Bolton
Greske Stelios Giannakopoulos har i hele sommer vært linket til Liverpool. Nå ønsker imidlertid 31-åringen, som kun har ett år igjen av kontrakten på Reebok Stadium, å forlenge kontrakten med klubben sin.

- Det er smigrende å bli linket til en stor klubb, men jeg er lojal mot Bolton. Jeg har ett år igjen av kontrakten her, og forhandler nå om en ny langtidskontrakt med klubben. Samtalene går fremover, og jeg håper å skrive under når vi kommer tilbake fra Japan, uttaler grekeren.