Smicer på vei vekk

Smicer tror han forlater Liverpool ved sesongslutt. - Mitt beste øyeblikk, sier Le Tallec om 2-1-seieren mot Juventus. LFC og Millwall venter fremdeles på FAs kjennelse etter tribunebråket på The Den.

Vladimir Smicer kommer sannsynligvis til å forlate Liverpool etter sesongen når kontrakten utløper.

 - Det er 90% sikkert at jeg forlater Liverpool. Jeg har to innkommende konkrete tilbud, uttaler tsjekkeren til avisen Vecernick Praha. En av klubbene ryktes å være spillerens forrige klubb Lens. Smicer ankom Liverpool fra den franske toppklubben i 1999, og har nå spilt 178 kamper og scoret 18 mål for de røde. 31-åringen har startet kun to kamper denne sesongen etter å ha vært ute de første seks månedene med kneskade.

 

- Mitt beste øyeblikk

Anthony Le Tallec beskriver 2-1-seieren mot Juventus som sitt beste øyeblikk i karrieren. 20-åringen var utlånt til franske St.Etienne i første halvdel av sesongen, og har fått lite spilletid på Merseyside etter ”hjemkomsten”. Så det var en stor overraskelse for mange å se ungguttens navn i startoppstillingen mot den ”gamle dame”.

- Jeg forventet det litt å være i startoppstillingen. Det var 50-50 mellom Nuñex og meg, sier Le Tallec til L’Equipe. – Før kampen sa Benitez følgende til meg: ”Hvor var du for tre måneder siden? I dag er det opp til deg å spille. Fotball er akkurat slik. Den kan forandre seg veldig fort. Kanskje er det din siste kvartfinale i Champions League. Så få mest mulig ut av det.” Hans instruksjoner gikk ut på at jeg skulle spille bak Baros og ha kontroll på Emerson. Jeg synes jeg gjorde en god kamp. Jeg har aldri spilt på et slikt nivå tidligere. Jeg er så glad. Det er det beste øyeblikket i min karriere. Jeg har scoret ett mål i UEFA-cupen mot Ljubljana, men dette er noe annet.

Le Tallec sto for den målgivende pasningen til Luis Garcias fantomscoring, men med lite kamptrening ble franskmannen naturlig nok sliten mot slutten, og ble byttet ut med Smicer i det 73.minutt.

- Det som overrasket meg mest, var at jeg holdt 75 minutter i det samme tempoet. Jeg gikk av banen helt utslitt.

 

Straff av FA?

Liverpool FC venter fremdeles på om de blir straffet av FA etter tribunebråket under kampen mot Millwall 26.oktober i Carling Cup. Anklagene mot de røde går på at de burde ha sikret supporterne sine bedre, noe klubben har uttrykt forundring over. Saken har blitt etterforsket av fotballforbundet, og en disiplinærkommisjon kommer snart med sin kjennelse. Liverpools supportere var illsinte over verbale provokasjoner fra de beryktede Millwall-supporterne og gikk i slagsmål med politiet. Fra hjemmeseksjonen på The Den lød det konstant ”Hillsborough, Hillsborough, Hillsborough” og ”You should have died at Hillsborough”, i tillegg til rasistiske bemerkninger til Liverpools fargede spillere. 68 seter skal ha blitt revet bort og to supportere fra begge lag skal ha blitt kastet ut. Vitner fra begge klubber, politi og andre tjenestemenn skal nå ha forklart seg om hendelseforløpet.

- Kommisjonens medlemmer vil nå gå sammen om å avsi dom. Det er ingen tidsfrist, så vi kan ikke si hvor lang tid det vil ta, uttaler en talskvinne for FA.

Kommisjonen har mulighet til å gi Liverpool bøter hvis funnet skyldig, og i verste fall poengfradrag, hevder Liverpool Echo.

En 18-åring fra Kirkdale har innrømmet å ha startet bråket ved å slå til en rivaliserende supporter i ansiktet. Han har fått 2-års samfunnsstraff, seks måneders portforbud og 3-års utestengelse fra alle fotballbaner.

- Han var katalysatoren til hele hendelsen. Millwall-fans startet syngingen med referanse til Hillsborough-tragedien, og truet med at alle Liverpool-supporterne burde ha dødd der. 18-åringen tok seg nær av det, slo til en Millwall-supporter og ble avslørt på overvåkningskameraet, sier aktor Tiziana Charles. Også Millwall avventer dom i saken.