Sørgende Rafa blir i Japan

Rafael Benitez vil lede Liverpool i søndagens finale i Yokohama til tross for at han mistet sin far tidligere i uka. Djibril Cissé sier han ikke har noen grunn til å forlate Liverpool. Peter Crouch er sulten på medaljer.

Benitez i sorg
Francisco Benitez døde mens Liverpool var i gang med forberedelsene til VM for klubblag i Japan og Rafael fikk ikke muligheten til å være med på begravelsen til sin far.  De rødes manager vil nå fullføre turneringen i Asia før han reiser hjem for å treffe sin mor og øvrige familie.

- Jeg var i Madrid et par ganger fordi min far har vært syk de siste månedene, sier Rafa.  - Jeg snakket med min mor, søster og bror da min far døde.  Vi prøvde å komme dit, men i Spania har du ikke tid.  De kunne ikke utsette begravelsen.

- Jeg kunne ikke reise tidsnok til begravelsen så jeg bestemte meg for å bli her.  Jeg vil besøke min mor til neste uke og kanskje er det bedre å konsentrere seg om arbeidet.  Du kan være helt ute av deg men hvis du arbeider kan det være at du av og til bare tenker om ditt arbeid.

- Det eneste jeg nå kan gjøre er å yte det jeg kan for mitt lag og tenke på min far.

Vi lyser fred over minnet til Francisco Benitez og tenker på vår manager Rafael Benitez og hans familie.


Cissé sier han trives i Liverpool
Marseille har ikke lagt skjul på at de gjerne kunne tenke seg å kjøpe Djibril Cissé i januar.  Samtidig har Peter Coruch og Fernando Morientes vært det spissparet som Rafael Benitez har benyttet mest i de siste ukene.  Den hurtige angriperen avviser imidlertid at han ikke trives på Merseyside.

- Jeg elsker Liverpool.  Stemningen i garderoben er annerledes enn i Frankrike.  Her er alle vennlige og glade.  Alle spøker og får de andre til å le.  Jeg har flotte venner og flotte lagkamerater og jeg har kjøpt meg et nytt hus.  Jeg har nettopp blitt gift, så hvorfor skulle jeg ønske å reise?


Crouch håper på første medalje
En av de som ønsker mest at Liverpool skal slå Sao Paulo til søndag, og dermed igjen kunne smykke seg med tittelen verdensmester, er Peter Crouch.  Angriperen har kun en vinnermedalje fra engelsk 1.divisjon å se tilbake på, men mannen som har scoret fire mål på de fire siste kampene håper at det kan snu seg i et Liverpool som har virkelig flyt om dagen.

- Jeg nærmest stjal medaljen da jeg var i Norwich, ved å spille 15 kamper som så vidt kvalifiserte til mester i 1.divisjon.  Du må gå tilbake til jeg var guttunge for å finne gangen før der hvor jeg vant noe, men da jeg kom til Liverpool øynet jeg sjansen til å vinne trofeer som dette.

- Hvis en ser tilbake på hva jeg gjorde for et år siden er dette et hav av forskjell.  Vi kjempet for våre liv i bunnen av tabellen da, mens vi nå er oppe i nærheten av toppen.  Det er press begge steder, men jeg vet hva jeg trives best med.

- Bare det å komme til et land som Japan og spille i en stadion som har vært vertskap for en VM-finale er en ny erfaring for meg.  

- Det å score mitt første mål for en enorm lettelse.  Selv om jeg hadde bidratt på andre måter må du også score mål i en klubb som dette.

- Jeg har mye å takke de andre gutta for, de støttet meg utrolig mye og jeg har etablert meg så fort at det er nesten skremmende.  En ønsker å gjøre det bra på deres vegne og vi har ikke kommet så langt for å bli nummer to.  Jeg ser virkelig fram til fremtiden og hva vi kan oppnå.  Jeg elsker å spille i Liverpool.