Søvnproblemer for Finnan & Co

Steve Finnan avslører at flere i troppen har slitt med å omstille seg til japansk tid, bare timer før semifinalen mot Deportivo Saprissa sparkes i gang.

Liverpoolfc.tv melder i dag at Rafael Benitez sine menn sliter med å omstille seg til japansk tid foran kampen mot Deportivo Saprissa. Enkelte spillere klarte ikke å få sove på flyet som lettet fra Merseyside klokken 10 om formiddagen sist søndag, og da man landet i Tokyo var det morgen på en tid som spillerne normalt ville ha gått til sengs i Liverpool.

Opplegget med å flytte frem treningene før avreise, samt å endre på spillernes spise- og soverutiner, ser altså ikke ut til å ha hjulpet alle. En av de som har slitt mest er Steve Finnan.

- Det har vært veldig vanskelig, for å være ærlig. Vi har hatt et tøft kamp-program foran dette mestersakpet, og på flyturen ut hit ”mistet” vi en natts søvn, og det har vært et sjokk for systemet, uttaler høyrebacken.

- Det har vært vanskelig å venne seg til de nye rutinene for søvn og trening også. Du fortsetter å tenke på hvilken tid det er i England, og når det er morgen her er det midt på natten hjemme. Du prøver å justere din biologiske klokke til det som foregår her, men jeg tror alle spillerne har sovnet til ulike tider, og enkelte har slitt med å få sove om natten, innrømmer han.

- Det er ikke mye du får gjort med dette nå. Vi visste det ville bli slik før vi reiste, så vi må bare ta det som det kommer, og vi vil være klare til kamp mot Saprissa. Vi kommer i alle fall ikke til å bruke tidsforskjellen som en unnskyldning om vi skulle spille dårlig.

Finnan innrømmer at han nok kommer til å tenke på rekorden for antall kamper uten baklengs når kampen i dag blåses i gang. Klarer ikke Saprissa å score mot de røde i dag, vil man definitivt ha satt klubbrekord med 11 ”smultringer” på rad.

- Jeg visste ikke engang om rekorden før jeg leste om det i avisene, men det vil være løgn å si at man ikke har det i tankene under kampene nå. Når vi kom opp i 7 kamper uten baklengs begynte jeg å tenke på det. Men det virker faktisk som enkelte som står utenfor laget er mer opptatt av dette enn vi spillerne er. Selvsagt er det fint å holde nullen, da det innebærer at du ikke blir slått. Men det viktigste blir uansett å vinne kamper, sier iren.

- Dersom vi spilte 0-0 i alle kamper ville det se bra ut for forsvaret, men vi ville ikke ha vært i toppen av tabellen da. At vi holder nullen gir oss kun en plattform for å vinne kamper. Kamper der vi trolig hadde spilt uavgjort i fjor. Hele laget har jobbet hardt defensivt, og jeg mener alle fra spissene til keeperen kan ta sin del av æren for dette. Jose Reina hadde to utrolig gode redninger mot Middlesbrough, etter at de brøt gjennom forsvaret vårt. På andre dager er det midtbanen som har vært solide, og sørget for at forsvaret har hatt lite å gjort.

- Det er flott at vi klarer å holde nullen, og vi har god balanse i laget nå. I starten av sesongen slet vi med å bryte lag ned og score mål, men det problemet ser vi ut til å ha løst nå. Jeg tror ikke vi har forandret så mye i måten å forsvare oss på fra i fjor, men jeg tror tiden har virket i vår favør. Vi har jobbet lenger sammen med den nye manageren nå, og vi forstår bedre hva han ønsker. Det tar tid å forandre på ting. Nå er vi vant til hans stil og taktikk, og vet hvordan han vil at vi skal spille. Mange av spillerne var ikke vant til å spille soneforsvar, men Rafa har drillet oss godt. Men forsvaret er ikke perfekt ennå, og vi jobber hardt både på trening og kamp. Det er fortsatt rom for forbedringer, konstaterer Finnan.