Spiller for plass på finalelaget

Dagens kamp vil være med å avgjøre hvem som får spille i Istanbul, sier manageren. - Ingen vennskapskamp, fastslår Luis Garcia. Michael Owen lovpriser Jamie Carragher.

Som vi skrev i går, vil flere av de som vanligvis figurerer i startelleveren, bli hvilt i dag. Det gjelder helt sikkert Steven Gerrard og Luis Garcia, men også spillere som Steve Finnan og Jamie Carragher kan komme til å stå over.

I stedet kan komme inn navn som ikke har figurert i startoppstillingen på lenge, slike som Josemi og Djibril Cisse. Rafaael Benitez understreker at møtet med Aston Villa vil være viktig for dem som spiller i dag, fordi de får en siste sjanse til å vise seg fram foran neste ukes mesterligafinale.

- Det gir meg muligheten til å sammenlikne spillere sånn rett før finalen, sier manageren, og nevner Cisse som et eksempel.

- De som spiller bra i dag, er aktuelle for finalen. Men de spillerne som ser på dagens kamp som en vennskapskamp, kommer kanskje ikke til å få spille i Istanbul, understreker Benitez.

- Viktig kamp
Etter at Aston Villa tapte for Manchester City sist helg, har de ikke lenger sjanse til å kvalifisere seg for Uefacupen. Med andre ord er det ikke noe sportslig som står på spill for Birmingham-klubben, heller.

Luis Garcia står altså over dagens kamp for ikke å provosere en liten strekkskade, men han er likevel helt sikker på at lagkameratene ikke ser på møtet som en vennskapskamp.

- Dette er fortsatt en viktig kamp. Det er en hjemmekamp, og vi skylder supporterne å forsøke å score. Vi merker støtten deres godt, og vi vil gjerne betale det tilbake - helst med en seier i sesongens siste seriekamp, sier den lille spanjolen.

- Dessuten vil det ikke være godt for selvtilliten vår om vi taper den siste kampen før mesterligafinalen, tillegger Garcia.

Owen-ros til Carra
Michael Owen er den siste i rekken av fotball-folk som vil lovprise Jamie Carraghers innsats denne sesongen.

- Ingen kan noensinne si at han ikke har levert varene uke inn og uke ut. I Champions League - og særlig mot Juventus og Chelsea - var han fantastisk, skryter Liverpools tidligere storscorer, som har spilt mer sammen med Carragher enn de fleste andre.

Han syns derfor det er hyggelig at kameraten endelig får den æren han fortjener. Owen skryter særlig av scouserens allsidighet, samt hvordan han splittet opp det solide stopperparet Sami Hyypiä og Stephane Henchoz.

- Jeg vil tro en del hevet øyenbryene da det skjedde, men det har fungert. Og Jamie er Liverpool-mann tvers igjennom, fastslår Owen.