Sportsministeren bønnfaller UEFA

Den engelske sportsministeren ber UEFA om å gjøre en generell regelendring for å få med Liverpool i neste års Champions League. Parry vil be FA legge inn en formell søknad. Gerrard til sengs med pokalen.

Richard Carbon er engelsk sportsminister og satt ringside da Liverpool leverte en av de mest dramatiske finalene i europeisk toppfotball noensinne. I likhet med de aller fleste mener han Liverpool, som vinner av den prestisjetunge turneringen, må få sjansen til å forsvare tittelen.

 

Carbon sier han har vært i kontakt med UEFA for å få dem til å vurdere regelverket på nytt. Den "eneste hindringen" er regelen om at ingen land kan ha med flere enn fire klubber i Champions League. Dette er en regel som henger igjen fra den tiden hvor man hadde gruppespill også i mellomspillet, og hvor lag fra samme nasjon heller ikke kunne møte hverandre der. Fra nå av er det kun ett gruppespill i CL, og det vil da ikke få noen praktisk betydning dersom en nasjon har med fem klubber.

 

Regelverket er også slik at hvis England hadde hatt med kun tre klubber, ville Liverpool ha kommet med som nummer 4, selv om de ikke kvalifiserte seg via ligaspill.

 

- Som vi så i går kveld er det ikke bra verken for fotball eller UEFA dersom vinnerne ikke skal få forsvare tittelen, uttalte Carbon i dag. – Jeg tror folk flest ønsker det. Det vil bety en regelendring ikke bare for Liverpool, men også på generelt grunnlag. Dette er basert på sunn fornuft og jeg håper derfor UEFA vil lytte til de signalene jeg gav dem går, uttaler den engelske ministeren.

Sportsministeren applauderer for øvrig alle røde som tok turen til Tyrkia og representerte klubben på en utmerket måte!

Chief Executive, Rick Parry, uttalte etter kampen at Liverpool ikke ønsket å kaste seg inn i diskusjonen (slik andre klubber har gjort, red anmerk) før etter finalen. – Nå som vi har vunnet og situasjonen er som den er føler vi det som riktig at vi får lov til å forsvare tittelen. Det tror jeg hele verden støtter oss i etter gårsdagens drama. Parry sier videre at klubben ikke har hatt noen direkte kontakt med UEFA om saken. Liverpool vil imidlertid nå be FA om å legge inn en søknad for dem. Det er kun FA som kan søke om ekstra plass, ikke den enkelte klubb. Saken krever en rask avgjørelse i og med at pre-season programmet må avgjøres innen rimelig tid.

Gerrard til sengs med trofeet

- Hvordan kan jeg forlate klubben etter en kveld som dette, uttalte en rørt Steven Gerrard etter kampslutt i går. Han går dermed langt i å antyde at han nå bli på Anfield i mange år fremover. Han har i ung alder vunnet alt som kan vinner innen fotball som spiller i Liverpool FC utenom Premier League. Hvem sa han ikke hadde sportslige utfordringer på Anfield?

- Min form har gått opp og ned hele sesongen fordi jeg har vært stresset. Jeg ser frem til god hvile i sommer og forhåpentligvis står jeg frem som en enda bedre spiller neste sesong, sier han videre. Gerrard innrømmer dermed at alle spekulasjonene om en overgang til Chelsea har gått sterkt innpå ham.

 

Om det var derfor han fikk gå til sengs med den store bøtta vites ikke. Faktum er imidlertid at pokalen overnattet på rommet hans. – Jeg ønsket ikke å miste det av synet, sier han i dag. Da de kom for å hente det i morges var det som de hadde tatt en del av meg samtidig.

 

Benitez bekrefter i dag at Finnan var skadet og derfor ble byttet ut i pausen.

 

Gårsdagens seier var Englands tiende i serievinnercupen/Champions League. Det utligner rekorden til Spania og Italia. Totalt for alle cuper i Europa leder England med 28, foran de to andre landene på 27.