Stevie G foran Cardiff

Liverpool.no har pratet med Steven Gerrard foran finalen mot Chelsea, og avslutningen av en viktig sesong for kapteinen og hans helrøde lag.

Mens de fleste av spillerne forberedte seg til kampen mot Bayer Leverkusen, medførte en suspensjon til at Steven Gerrard fikk to hele uker til å fokusere mot finalen i Carling Cup mot Chelsea.  En kan derfor vente en uthvilt og innbitt kaptein som leder ut sitt lag førstkommende søndag ettermiddag.  Liverpool.no fikk noen ord med 24-åringen på Melwood en ukes tid før han skal prøve å sikre at årets første pokal havner i premieskapet på Anfield.

 

Hva tenker du på i minuttene før avspark på Millennium Stadium?

- Det starter egentlig flere dager før, da media begynner å rette blikket mot finalen.  Det er viktig at du da fokuserer på selve kampene og ikke alt det andre som skjer rundt deg.  Du må prøve å forberede deg som til en hvilken som helst annen kamp, men jeg kan ikke legge skjul på at det er spennende.  Det er slike kamper man virkelig ser fram til som fotballspiller.

- De virkelige sommerfuglene kommer først etter at man har varmet opp, og tar den siste peptalken i garderoben.  Når en så går ut på banen skjønner en for alvor hvor mye en kamp som dette betyr.  Det å komme ut side ved side, slik en gjør på en cupfinale, er noe helt spesielt.  I dette tilfellet vil halve stadion være rød, og det andre halvdelen blå, og det er en fantastisk opplevelse.

 

Prater dere med motstanderne når dere står i tunnelen før avspark?

- Du konsentrerer deg først og fremst om hva som skal skje ute på banen, men en tar gjerne noen høflighetsfraser spesielt med de engelske spillerne.  Jeg tror det er to lag som har stor respekt for hverandre.

 

Ved siden av finalen i Cardiff er det også avgjørende kamper i Champions League og i ligaen framover.  Dere har ikke råd til å gi fra dere noe?

- Jeg vil si at sesongen for alvor begynner å bli interessant når en har passert jul.  Da begynner en å komme opp i rundene i forskjellige cupturneringer, det utkrystalliserer seg hvem som kjemper øverst på tabellen, hvem som har muligheter til å komme til Europa, og hvem som må slåss for å unngå nedrykk.  Hver eneste kamp for oss framover er svært viktig.

 

Det er viktigere å komme blant de fire beste i ligaen enn det er å vinne Carling Cup?

- Det vil være viktigere for klubben økonomisk.  For spillerne stiller det seg nok noe annerledes.  Medaljer er noe du alltid ønsker deg som spiller, selv om det ikke minst for meg personlig også betyr veldig mye å spille i Champions League.  Det er derfor vesentlig at vi også greier å kvalifisere oss til neste års turnering.

 

I så måte vil det bli en svært viktig kamp mot Everton om noen få uker?

- Dette kan bli det viktigste derbyet på mange år, når en tenker på hva det betyr for de to lagene, selv om det alltid vil være følelser i sving i et slikt lokaloppgjør.  Det kan bli helt avgjørende for hvilket lag som ender på 4.plass.

 

 

EN ÆRE Å VÆRE KAPTEIN

Hvordan opplever du ”Rafalusjonen” i Liverpool?

- Vi har stor tro på at manageren skal greie å snu dette rundt.  Han er en utmerket trener, men han er nødt til å bli gitt tid i den jobben han gjør.  Hvor lenge er umulig å si, men manageren gjør absolutt alt han kan og trekker i de rette trådene.  Som spiller kan en ikke forlange mer.

 

Hva vil du si i forhold til din egen form?

- Jeg synes at jeg begynte sesongen veldig bra, og scoret en del mål.  Det var derfor ekstra skuffende at jeg var ute i to måneder med et brudd i foten.  Etter at jeg kom tilbake synes jeg at jeg kom raskt tilbake i bra form, men i noen av de siste kampene har jeg ikke vært helt opp mot den standarden jeg ønsker.  Det har trolig sammenheng med at jeg spilte mange kamper rett etter at jeg ble skadefri og at jeg ble litt sliten av den grunn.  Det er imidlertid ikke noe som bekymrer meg og jeg er sikker på at jeg kan vise god form mot Chelsea, og også under resten av sesongen. 

 

Føler du at det å få kapteinsbindet var en naturlig utvikling for deg som spiller?

- Det var litt merkelig i starten, men samtidig følte jeg at jeg hadde vokst som spiller ute på banen de siste månedene og også tok mer og mer ansvar.  Det er en stor ære for meg å være kaptein for denne klubben.

 

Du scoret bra med mål for to sesonger siden, i fjor var du mer beskjeden foran kassa, mens du nå finner nettmaskene stadig oftere.  Har du noen forklaring på det?

- Det å score mål er det vanskeligste i fotball, ikke minst hvis du spiller på midtbanen.  Jeg tror noe av årsaken er at jeg tidligere ble brukt på flere forskjellige plasser, mens jeg de siste månedene har hatt en mer permanent rolle.  Jeg har også blitt en bedre spiller med mer selvtillit, og den finnes ikke noe som er viktigere enn selvtillit når det gjelder å lage mål.  Hver gang jeg spiller nå har jeg tro på at jeg kan være i stand til å score.

 

Har det også med erfaring å gjøre?

- Ja, det vil jeg si.  Du blir flinkere til å beregne løpene dine, og ikke minst Rafael Benitez har jobbet mye med hvordan jeg skal bevege meg på banen.  Han sa også med en gang at han ønsket at jeg skulle score flere mål.  Han ga meg da et siktemål for denne sesongen, som jeg ikke vil si i tilfellet jeg ikke når det, men det er av en slik art at han vil fortsette å forlange scoringer av meg gjennom resten av 2004/05.