Stevie G og Liverpool hedret

Kapteinen valgt til turneringens nest beste spiller i Japan. Liverpool mest fair. Xabi Alonso ser framover.

Sølvball til Gerrard
Rogerio Ceni, keeperen til Sao Paulo, ble kåret til den beste spilleren i VM for klubblag.  Den neste på listen var Steven Gerrard, som mottok ”sølvballen”.

Dette var hva juryen sa om Steven:  - Hans glimrende mål i semifinalen mot Deportivo Saprissa, en lav volley på en presis cross fra Riise, vil bli husket som et av de vakreste i turneringens historie.  Liverpools kaptein var også en av de spillerne som jobbet hardest i VM.  Overblikk og utsøkt teknikk, kombinert med hans evner som målscorer og leder er noen av de kvalitetene som har ført ham inn på veien til å bli et av spillets legender.

Liverpool mest fintspillende
De røde vant trofeet som det laget som viste mest fair play i Japan.  Mannskapet til Rafael Benitez pådro seg verken røde eller gule kort i Yokohama.

- Ingen vits i å klage
Liverpool hadde grunn til å være skuffet etter at man dominerte finalen i VM for klubblag, men ikke greide å få den scoringen mot Sao Paulo som man fortjente.  Xabi Alonso er en av dem som kan skrive under på det, men midtbanespilleren understreker at man ikke kan synes synd på seg selv og nå må se fremover.

- Det var et resultat som var helt urettferdig.  Vi dominerte i 2.omgang og skapte mange sjanser.  Vi spilte bra som et lag og hadde tre mål annulert.  Jeg kan ikke tro at vi ikke greide å utligne etter alle de mulighetene vi hadde.

- Vi er meget skuffet, men må bare akseptere det å gå videre.  Det er ikke noe poeng i å klage over det nå. Det er synd vi ikke kunne sikre oss trofeet, men vi må reise oss og fortsette å jobbe.