Stiller spørsmål om italiensk politi

Liverpool-supportere føler seg forskjellsbehandlet i Italia. LFC-Juve-plakett på Anfield. Steven Gerrard kan bli hvilt igjen til helga. Igor Biscan er ønsket tilbake på landslaget.

Lederen for Liverpools byråd er oppfordret til å sende et brev til kollegaen sin i Torino, skriver Liverpool Echo. Målet er å få svar på noen spørsmål rundt politiets oppførsel under den andre kvartfinalekampen i Champions League.

Da Liverpool møtte Juventus i Italia, var det selvfølgelig innført null-toleranse fra politiets side. I etterkant har mange liverpoolsupportere hevdet at denne null-toleransen kun gjaldt dem, og ikke de italienske tilskuerne.

 

Mens engelskmennene ble ransaket grundig, fikk Juve-fansen entre stadion med så vel fyrverkeri som provoserende plakater, hevdes det.

 

I tillegg ønskes det svar på om Liverpool-supporterne ble behandlet ekstra strengt, eller om tiltak som en times gjensitting etter kamp gjelder alle bortelagenes supportere.

Liverpool-supporterne har fått mye skryt for oppførselen sin i forbindelse med kvartfinalekampen.

LFC-Juve-plakett på Anfield
Liverpool mottar i morgen en kopi av plaketten som ble overlevert til Juventus før det første møtet, på Anfield.

 

Plaketten bærer et bilde av begge lagenes logoer, samt datoen for den første kampen mellom de to lagene siden Heysel-tragedien. Plaketten skal etter planen få fast plass på styrerommet på Anfield.

Gerrard hviles igjen?

Bortekampen mot Juventus gikk som kjent av stabelen uten en skadd Steven Gerrard (bildet). Siden da har han ikke spilt opp mot sitt beste nivå. Kanskje er det dette Rafael Benítez har sett, for i går ble iallfall kapteinen hvilt fra start mot Portsmouth.

 

Den spanske manageren holder samtidig muligheten åpen for at det også kan bli aktuelt å hvile «Stevie G» mot Crystal Palace i helga.

- Kanskje han starter, men jeg må første sjekke med de andre spillerne om det har oppstått noen nye skader, sier «Rafa» lettere kryptisk.

Igor er ønsket
Steven Gerrards stedfortreder i gårsdagens kamp, Igor Biscan, er ønsket tilbake på det kroatiske landslaget. Iallfall av kaptein Niko Kovac.

Biscan har ikke spilt for Kroatia siden han nektet å si unnskyld etter å ha stukket av fra en samling i forkant av EM i 2004. På grunn av det har han ikke vært ønsket på laget.

Men nå ber altså kaptein Kovac om at Liverpools 27-årige midtbanemann blir tilgitt og tatt med på laget igjen foran neste års VM-sluttspill.

- Det hadde vært lettere hvis Igor hadde sagt unnskyld. Men hvis han ikke gjør det, og likevel blir kalt inn, vil vi akseptere det. Vi trenger en spiller av hans format, sier Kovac, som understreker at det er opp til trenerteamet å avgjøre om Biscan får en ny sjanse.