Thompson om spillerne som glapp

Phil Thompson skriver i sin nye bok hvorfor avtaler med Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Lee Bowyer aldri ble noe av. EU øker presset på Premier League om salg av direktesendte kamper utenfor BSkyB-systemet.

I fotball er det alltid spilleroverganger som faller sammen i siste liten, inntar overraskende vendinger eller som kanskje aldri var i nærheten av å skje i det hele tatt. I sin nye bok ”Stand Up Pinocchio” skriver Thompson om tre slike tilfeller. Det handler om spillere som Lee Bowyer, Cristiano Ronaldo og Alan Shearer.

Den tidligere assistenten til Houllier og mangeårig kaptein letter på sløret når det gjelder spillere som av en eller annen grunn aldri havnet på Anfield. Nærmest var Lee Bowyer som kunne blitt Liverpoolspiller hvis han ville. Det var til og med trykket opp drakter med navnet hans på hevder Thompson. Spilleren og agent var på Melwood en hel dag for å gjennomføre forhandlinger. Houllier kunne imidlertid fortelle at partene stod langt fra hverandre, noe som overrasket Thommo. Han mener Bowyer ble tilbudt en gylden sjanse til å få karrieren sin på rett kjøl igjen, men at han virket både lunken og delvis lite interessert i overgangen. Etter forhandlingene på Melwood ble Houllier og Parry satt på en tålmodighetsprøve de neste dagene. Men fortsatt forventet alle at det skulle gå i oden. – Jeg ringte Lee en kveld og ba han melde seg hos oss straks overgangen var i orden fordi vi var i ferd med å reise på pre-season tour til Sveits. Lee svarte da at han ikke visste hvor passet var, og at han heller ikke var hjemme i Leeds. Det skulle vise seg at han var sammen med Rio Ferdinand i London. Partene hadde da forhandlet lenge, men lønnskravene var fortsatt skyhøye. Sammen kveld bestemt LFC seg for å offentliggjøre at en avtale var helt utelukket.

Cristiano Ronaldos mulige overgang brøt sammen av helt andre årsaker. Her ble Liverpool tatt på senga av United. De hadde dessuten nylig kjøpt Sinama og Le Tallec. Thompson hevder spilleren ble tilbudt de røde for £4M gjennom agenten Tony Henry. Det var stor villighet til å selge. Phil var i Lisboa og kikket på spilleren og selv om Ronaldo ikke storspilte var Liverpool svært interessert. Lønnskravene 18-åringen stilte gjennom sin agent var imidlertid langt over det de andre ungguttene nettopp hadde forhandlet frem. Det ble derfor jobbet med et kompromiss. 10 dager senere fikk Thompson og Houllier lunsjen i halsen da en nyhetssending kunne fortelle at United nettopp hadde kjøpt stortalentet for £12M. Manageren freste og ba assistenten finne ut hva som hadde skjedd. Henry kunne ikke fortelle stort bortsett fra at han plutselig hadde fått beskjed om droppe forhandlingene med Liverpool umiddelbart og at han selv kunne glemme hele saken. Thompson vet enda ikke hvordan Sporting, som virket desperate etter å selge, fikk priset Ronaldo så høyt.

Thompson forteller også om interessen for Alan Shearer. – En dag spurte Houllier meg om jeg kunne tenkt meg Shearer. Selvsagt kunne jeg det. Spissen forhandlet med Newcastle om en ny kontrakt, men det gikk tregt. Det ble opprettet kontakt med agenten hans og Liverpool var genuint interessert i å få Shearer til Anfield for å spille sammen med Michael Owen. Dette var før 2003/04. Etter det gikk det tregt og vi hørte egentlig lite før det ble annonsert at han hadde signert ny avtale med Newcastle.

EU presser Premier League
Monopolet til BSkyB kan være en saga blott når den nye TV-avtalen fra 2007 til 2010 skal forhandles frem. EU har lenge vært på krigsstien og krevd at en TV-kanal ikke kan sitte på de eksklusive rettighetene alene. Det har vært mange runder på dette nå uten å komme frem til en løsning begge parter kan leve med. EU truer dermed med sanksjoner. Det ble laget forskjellige pakker da den nåværende avtalen kom i stand, men det endte med at BSkyB brukte pengesekken og kjøpte opp det meste. EU kreve nå at minst en kanal til får sende direktesendte kamper fra toppdivisjonen og krever også at dette ikke bare skal være en liten bit av kaka. Richard Scudamore i Premier League laget en skisse på fem pakker til neste periode som inneholder 28 kamper hver. Ingen kanaler skal ha lov til å kunne kjøpe mer enn fire av dem, det vil si 80 %. NTL-Telewest, Channel 5, BBC og ITV følger spent med i utviklingen.

Liverpool.no nede frem til ca 20
På grunn av en forhåndsvarslet oppgradering av serveren skulle hjemmesiden være nede mellom klokken 16 og 18 i kveld. Dessverre tok dette arbeidet lengre tid en beregnet og vi var ikke tilbake igjen før ved 20-tiden. Vi beklager dette.