Til Japan for å vinne

Steven Gerrard vil utvide sin medaljesamling og Rick Parry understreker at seier i VM for klubblag er viktigere enn prispenger og kommersielle hensikter. Motstander i semifinalen klar om noen timer.

Vil vinne i tredje forsøk
VM for klubblag er i gang i Japan og Liverpool landet i dag i Asia etter en anstrengende reise fra Merseyside.  De røde har to ganger tidligere akseptert invitasjonen å være med som mester i Europa, men tapte i 1981 og 1984 enkeltstående kamper mot Flamengo og Independiente.

Steven Gerrard håper han kan bli den første kapteinen i LFC som kan løfte trofeet over hodet på søndag ettermiddag:  - Vi er komme til Japan for å vinne turneringen, så enkelt er det.  Vi er alle litt slitne nå men det er spennende å være her og vi ser fram til kampene.  Vi må bli vant til tidsforskjellen over de nærmeste dagene og vil være klare til den første kampen.  Alle turneringer som Liverpool deltar i ønsker vi å vinne, vi er ikke kommet for å ha ferie.

- Forhåpentligvis kan vi nå vinne ved tredje forsøk.  Jeg føler at vi har det rette laget og den rette innstillingen til å greie det.  Vi vet ikke særlig mye om motstanderne men det kan av og til hjelpe deg.  Vi vil ikke bekymre oss om motstanderne, og vi kan slappe av og gjøre hva vi pleier å gjøre.

- Det er litt bekymring over at vi har spilt mange kamper, men det hjelper at du vinner og trives med din fotball.  Vi spiller bra, holder buret rent og gjør det bra både hjemme og ute i Europa.  Vi skaper mange sjanser, scorer mål og vi har noen spennende offensive spillere.  Det er fortsatt mulig å bli bedre, men jeg tror at de kommende årene vil bli virkelig spennende for oss.


-Belønning til supportere i Asia
Daglig leder Rick Parry understreket også at det sportslige var viktigst, i en turnering som vil gi stor mediadekning i en verdensdel svært opptatt av engelsk fotball.

- Vi har måttet vente lenge på dette, men det er et privilegium å være her.  Vi er klar over at vi har en enorm fanbase i Asia og vi føler alltid deres varme velkomst, noe vi også opplevde da vi var i det fjerne Østen i 2001 og 2003.  Vi gjenforener kontakten med våre supportere men dette er ikke en tur som blir gjort for å øke en markedsverdi.  Dette handler om å vinne et trofé.

- Dette vil være en belønning til alle våre supportere i Asia.  Det vil være fantastisk for dem å se oss spille i en avgjørende turnering.  Vi vil veldig gjerne komme tilbake som verdensmestere, slik at dette blir tatt veldig alvorlig.  Vi tapte både i 1981 og 1984, og det ville være utrolig om vi nå kunne vinne.  Jeg vet hvor mye spillerne og Rafael Benitez ønsker det, noe som er veldig oppmuntrende.


Motstander avgjøres
Sydney FC og Deportivo Saprissa spiller mot hverandre fra kl 11.20 i dag, og blir vist på SportN og Viasat Sport 1.  Vinneren møter Liverpool på torsdag i semifinalen.  Australske Sydney FC har tidligere Man Utd spiller Dwight Yorke som kaptein og tyskeren Pierre Littbarski som trener, mens Deportivo Saprissa fra Costa Rica har vunnet tre ganger på sitt kontinent.

Al Ittihad fra Saudi Arabia slo i går Al Ahly fra Egypt med 1-0 i går, og møter brasilianske Sao Paulo i semifinalen.