Timeglasset i ferd med å renne ut for nytt stadion

Liverpool FC begynner å komme i tidsnød når det gjelder finansieringen av klubbens planlagte stadion i Stanley Park. Er ikke finansene i orden innen februar, kan man vinke farvel til £9M i EU-midler.

Liverpools drøm om å bygge en ny stadion i Stanley Park kan få et nytt skudd for baugen, skriver Liverpool Daily Post i dag. Klubben står nemlig i fare for å gå glipp av £9M i EU-midler, dersom man ikke har finansieringen av det nye anlegget klart innen februar.

Kostnadene for det nye anlegget har økt fra £80M til minst £150M. Enkelte hevder sågar £200M. Dersom Liverpool FC ikke klarer å overholde fristene, vil man altså miste retten til midler både fra EU og NWDA, noe som kullkaste planene for godt.

Liverpool Daily Post var i kontakt med de som forvalter EU-midlene i går kveld, og de bekrefter at fristen som er satt til februar er absolutt, fordi man ønsker tid til å omdirigere midlene til andre prosjekter i Liverpool innen utgangen av 2006. Dersom pengene ikke er fordelt innen utgangen av neste år, vil nemlig EU trekke tilbake midlene.

- Liverpool FC må vise at de har finansieringen i orden. Vi kan ikke sitte på disse pengene for dem ut og bort. De må bekrefte finansieringsordningen innen februar, bekrefter en talsmann for forvaltningsorganet Objective 1.

- Vi er fullstendig klar over denne fristen, og har hele tiden vært det, bekrefter Liverpools pressetalsmann Ian Cotton.

Det nye stadionanlegget i Stanley Park var tenkt å stå ferdig i tide til starten av 2007/2008-sesongen. Det virker nå nærmest umulig, da klubben hele tiden har stipulert med to års byggetid. Det skal nå være generell aksept på styrenivå i Liverpool for at det nye anlegget krever investeringer utenfra.

Liverpool Daily Post skriver at formann David Moores ikke ønsker å selge seg helt ut av klubben, så man leter i hovedsak etter noen som kan sprøyte inn penger for en viss andel av aksjene i klubben, eller noen som er villig til å betale for navnerettighetene for det nye anlegget. Avisen mener at Rick Parrys besøk hos Robert Kraft denne uken må ses i lys av dette.